Sport

2009.11.30. 03:28

Osztálynyi különbség

Dunaújváros - A női OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakaszának hetedik fordulójában a DF Elco DVCSH együttese szombaton gólzáporos mérkőzésen győzte le az ASI gárdáját.

Gróf András

DF Elco - Angyalföldi SI 20-2 (4-0, 5-0, 6-0, 5-2)

Fabó Éva Sportuszoda, 100 néző. Vezette: Mucskai Péter, Schlosser Jenő.

DF Elco: Kasó - Keszthelyi (4), Szücs (3), Kovács D. (2), Berta B. (1), Huszka (1), Poszkoli (4). Csere: Ács, Polák (3), Papalexisz (1), Benkő (1). Edző: Mihók Attila.

Az előmérkőzésen a dunaújvárosiak fiókcsapata, a Héraklész II néven induló utánpótlás-válogatott, szoros mérkőzésen egy góllal, 10-9-re kapott ki a Honvéd ELTE gárdájától. A felnőttek meccse közel sem ígérkezett ennyire kiegyensúlyozottnak, hiszen a papírforma alapján a hazaiak esélyesei voltak a mérkőzésnek. A találkozó első találatát Szücs Gabriella szerezte egy megúszást követően. A negyed végén már négy góllal vezettek a hazaiak. A második játékrészben két emberelőnyös, és három akciógóllal már tíz gól volt a különbség a két csapat között. A fordulást követően fokozta a tempót a főiskolás gárda, és a harmadik negyedben hat látványos gólt szerzett. A záró játékrészben sikerült két gólt lőniük a vendégeknek is, ami valamit szépített a végeredményen. Ezen a meccsen nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Az újvárosiak tetszés szerint értek el góljaikat.

A bajnokság alapszakaszának állása a hetedik fodulót követően: 1. Szentesi VK 19 pont, 2. BVSC-Zugló 18 pont, 3. DF Elco 17 pont, 4. UVSE 11 pont, 5. ZF-Eger 10 pont, 6. Héraklész II 9 pont, 7. Honvéd ELTE 6 pont, 8. Universitas Szeged 4 pont, 9. Angyalföldi SI 4 pont, 10. Héraklész II 0 pont.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!