Sport

2016.10.14. 18:05

A Kecskemét elleni vereséget követően hazai pályán javíthat a Dunaferr

Dunaújváros- Az NB I-es röplabda-bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában vasárnap 16 órakor a Sümegi RE együttesét fogadja a Dunaferr SE csapata.

Gróf András

Az újvárosiak három ötjátszmás győzelemmel indították a szezont, de legutóbb Kecskeméten 3-1-re kikaptak, ami alaposan megviselte Tomanóczy Tibor vezetőedzőt.


A piros mezes Stefanovics Krisztián játéka döntő lehet vasárnap Fotó: Ady Géza

- A legfontosabb, hogy tanuljunk a hibáinkból, és újból összeszedetten játsszunk. A héten az első edzést arra szántuk, hogy visszanézve a Kecskemét elleni meccsünket kielemezzük a hibáinkat, hiányosságainkat. A játékosok láthatták, miben kell még fejlődniük. A Sümeg elleni hazai találkozón nem szabad ugyanazokat a hibákat elkövetnünk. A felkészülési időszakban kétszer játszottunk ellenük, amelyen tapasztaltakat figyelembe vesszük az edzések során. Azt tudjuk, hogy a tavalyi szezonhoz képest átalakultak. Voltak távozók, viszont Mészáros Péter lett a vezetőedzőjük, és visszatért a csapathoz Madár Péter liberó, akivel a tavalyihoz képest erősebbek lettek. Ettől függetlenül bízom abban, hogy hazai pályán mi vagyunk a jobbak, amelyet vasárnap be is fogunk bizonyítani. Nagyon a szezon elejénél járunk, így nincs miért a tabellán elfoglalt helyeket összehasonlítani. A szemünk előtt annak a célnak kell lebegnie, hogy a soron következő meccset nyerjük meg. A felkészülést szerencsére nem akadályozza sérülés, amely annak is köszönhető, hogy Csordás István személyében hosszú évek után ismét van masszőrünk.

Az alapszakasz állása: 1. Fino-Kaposvár 10 pont, 2. HÉP-Kecskeméti RC 10 pont, 3. Pénzügyőr SE 8 pont, 4. VRC Kazincbarcika 8 pont, 5. MAFC-BME 7 pont, 6. Dunaferr SE 6 pont, 7. Openhouse Szolnoki RKSI 5 pont, 8. Sümegi RE 3 pont, 9. Ifjúsági válogatott 0 pont, 10. PTE-PEAC 0 pont, 11. Debreceni EAC 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!