Sport

2013.12.10. 20:25

A magyar válogatott ezúttal koncentrált, és a játéka is felgyorsult

Önkritikusan nyilatkoztak a csapat vezetői és a játékosok is a hétfői, Tunézia elleni mérkőzés után. Semmi szépítés, és ez szimpatikus volt.

Jankó Árpád

Vincze Melinda ragyogóan kézilabdázott nemcsak jól védekezett, de hatszor talált a kapuba (Fotó: Ady Géza)

A magyar női kézilabda-válogatott valóban dekoncentrált, rossz játékkal rukkolt ki, de azért a végén mégis behúzta találkozót, s nyert két góllal. Ám mindenképpen szükséges, hogy a játékosok tegyenek rendet gondolataik között, vegyék komolyan még a kisebb próbatételeket is. Erre jó alkalomnak bizonyult a tegnap esti, Ausztrália elleni csoportmérkőzés, amolyan bakfitty-meccs. Hisz az erőviszonyokat tükrözi egy nyolc évvel ezelőtti vébés találkozás, amikor Magyarország 57-9-re győzött Ausztrália ellen. De világbajnokságról van szó, nemzetek közötti küzdelmekről, címeres mezben, Himnuszt hallgatva, vagyis szeressük ott az újvidéki parkettán is azt, amit csinálni kell, a kézilabdát, s adjuk meg az eseménynek a kellő tiszteletet. Mindezekben reménykedtünk a harmadik csoportmérkőzés előtt.

Magyarország - Ausztrália 39-15 (19-11)

Magyarország: Herr - Bognár-Bódi 4, Szamoransky 1, Szekeres 2, Triscsuk 5, Szucsánszki 3 (2), Vincze 6. Csere: Kiss (kapus), Soós 6, Görbicz 3 (1), Bulath 2, Kovacsicz 3, Cifra 4. Szövetségi kapitány: Hajdu János

A főképp amatőrökből álló ausztrál csapat meglepően jól tartotta magát a mérkőzés első szakaszában. Természetesen ez nem dicsérte a magyar csapat védekezését. A magyarok először a 12. percben vezettek (4-3), azután kezdett a mienk előnye nőni. Összeszedettebb, koncentráltabb lett a játék, s bár egy-egy ausztrál gól becsúszott főképp Potocki volt eredményes megnyugtató előnnyel végződött az első félidő. A tanulság azonban megmaradt: langyos védekezéssel még az ausztrálok ellen sem lehetünk eredményesek.

Fordulás után Vincze és Bulath kezdte el a gólgyártást, majd a 37. perctől érezni lehetett: az ellenfél fizikailag sem fogja bírni a második félidőt. Ráadásul a keményebb védekezés mellett Kiss Éva kapus is nagyszerűen hárított. Még egy kis kapkodás is belefért a magyarok gólszünetet eredményező kézilabdázásába, ám óriási fölényben játszott a magyar válogatott. Végül az ausztrálok a második félidőben csak négyszer találtak be a kapuba. Így harminchat világbajnoki mérkőzés után még mindig várniuk kell az első megnyert mérkőzésükre. Csütörtökön este Romániával mérkőzünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!