Sport

2016.12.01. 21:20

Önzetlen támogatás: ökölvívók Kamilláért

Ünnepi eseményre voltunk hivatalosak csütörtökön reggel a Dunai Ökölvívó Sportegyesület bázisára. A klub képviselői ekkor adták a novemberi bokszgálán befolyt összeget a támogatottaknak.

Gallai Péter

A sajtó megjelent képviselőit Hosszú János, a DÖSE elnökségi tagja köszöntötte, majd Kovács Richárd elnök beszélt az első alkalommal - az önkormányzat és számos szponzor támogatása, valamint dr. Dorkota Lajos fővédnöksége mellett - megrendezett november 19-i amatőr gáláról, amely elmondása szerint nagyon jól sikerült. S ugyanez volt a nézők visszajelzése is. Éppen ezért ebből az eseményből szeretnének minden évben hagyományt teremteni.

Hosszú János kiemelte, hogy a rendezvényen nem feledkeztek meg a jótékonyságról sem. Ezért előzetesen licitre bocsájtottak egy Erdei Madár Zsolt által dedikált bokszkesztyűt, az így befolyt pénzt Nagy Kamilla gyógykezelésére ajánlották fel. A relikviát Nyári Norbert vásárolta meg ötvenötezer forintért, s ezt az az összeget a DÖSE saját forrásból még ötvenezerrel kiegészítette. A kislány szülei nem tudtak jelen lenni, Kamilla jelenleg kórházban van, így Hosszú János tolmácsolta köszönetüket.

A csütörtöki átadási ünnepségen Rácz Annamária, a Szent Pantaleon Kórház marketing-munkatársa, Kovács Richárd DÖSE-elnök, Hosszú János elnökségi tag, Nyári Norbert, Bánkuti Zsolt elnökségi tag, valamint Kocsis Tamás, a klub egyik edzője vett részt
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ám az csak az egyik része volt a jótékonyságnak, hiszen a szervezők a Szent Pantaleon kórház gyermekosztályának is gyűjtöttek, részükre a belépők árát ajánlották fel. Az intézmény képviseletében Rácz Annamária ötvenezer forintot vehetett át jelképesen.

Hosszú János zárszavában hangsúlyozta: a DÖSE révén szeretnék elérni, hogy az ökölvívás újra népszerű legyen a városban.

- Ezt az utat kezdtük el járni, legyen szó hobbi-, vagy versenyszerű sportolásról. Ezzel szeretnénk támogatni a hátrányos helyzetű fiatalokat is, akik így esélyt kaphatnak arra, hogy sikeresek lehessenek az életükben - fogalmazott.

Az esemény végén Nyári Norbert újabb nagylelkű bejelentést tett: a megvásárolt kesztyűt visszaadta az egyesületnek, hogy arra újra lehessen licitálni, további jótékony ügyeket támogatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!