mindent megtettünk

2019.05.04. 16:26

Női vízilabda ob I – Ezüstérem a Dunaújvárosnál

Megvédte címét a Dunaújváros ellenében, ezzel sorozatban az ötödik bajnoki aranyérmét nyerte az UVSE a női vízilabda ob I-ben.

MTI

Budapest, 2019. május 4. Az ezüstérmes DUE játékosai a nõi vízilabda országos bajnokság (ob I) döntõjének harmadik UVSE Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem (DUE)-Maarsk Graphics mérkõzés után a budapesti Hajós Alfréd Uszodában 2019. május 4-én. Sorozatban az ötödik bajnoki aranyérmét nyerte az UVSE. MTI/Szigetváry Zsolt

Frissítés: Így értékeltek az edzők:

Benczur Márton: – Nem volt cél, hogy az összes meccsünket megnyerjük, ezért külön elismerésem a lányoknak. Nagyon erős bajnokságban sikerült ezt a teljesítményt nyújtanunk. Kalapomat emelem a Dunaújváros előtt is, hiszen az egész idényt uszoda nélkül játszottak le, NBA-csapatok utaztak idén annyit, mint ők. Köszönet a vezetőségnek a háttérért, a kollégáknak a munkáért, csak csapatmunkával lehet ilyen szép sikereket elérni. Nagyszerűen dolgoztak egész évben a lányok.

Mihók Attila: – Elismerésem az UVSE-nek. Szerettük volna, ha az idén háromnál több mérkőzést igényel a döntő, de az ellenfél három meccs alatt fölénk tudott nőni. Rendkívül egységes támadó- és védőjátékot mutatott be. Nagyon igyekeztünk, hogy megnehezítsük a dolgukat, összességében nem vagyok elégedetlen az eredménnyel.

Forrás: Nemzeti Sport


A mostani szezonban már hatodszor találkoztak a felek – ötször a bajnokságban, egyszer a Szuperkupában -, és mind az öt alkalommal a bajnoki címvédő fővárosi csapat győzött. A tavalyi bajnoki döntőben ugyancsak a Dunaújváros volt az ellenfél, az UVSE akkor is 3-0-ra nyerte a párharcot.

Faragó Kamilla (k), az UVSE, valamint Horváth Brigitta (hátul) és a kapus Kiss Alexandra (j), a DUE játékosai a nõi vízilabda országos bajnokság (ob I) döntõjének harmadik UVSE Hunguest Hotels – Dunaújvárosi Egyetem (DUE)-Maarsk Graphics mérkõzésén
MTI/Szigetváry Zsolt

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:

UVSE Hunguest Hotels – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-7 (2-0, 5-4, 2-0, 2-3)

Gólszerzők: Keszthelyi, Faragó, Neushul 3-3, Parkes, Baksa 1-1, illetve Menczinger, Mahieu 2-2, Gurisatti, Garda, Luka 1-1

A párharc végeredménye: 3-0 az UVSE javára

Az ezüstérmes DUE játékosai a nõi vízilabda országos bajnokság (ob I) döntõjének harmadik UVSE Hunguest Hotels – Dunaújvárosi Egyetem (DUE)-Maarsk Graphics mérkõzés után
MTI/Szigetváry Zsolt

Öt percen át eredménytelen akciók sorjáztak mindkét oldalon, aztán az UVSE betalált, s meg sem állt 4-0-ig. A folytatásban is a címvédő diktált, és bár 6-1 után a duplázó Menczinger Kata révén 6-3-ra módosult az állás, közelebb zárkóznia érdemben nem sikerült a Dunaújvárosnak. Az ezúttal is vezéregyéniségként teljesítő és háromszor is eredményes Keszthelyi Rita irányításával a bajnokcsapat ötgólosra hizlalta a különbséget a harmadik negyedben (9-4), a vége pedig 11-7-es UVSE-siker lett.

A bajnokcsapat a döntőben mind a három mérkőzést négy góllal nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában