Sport

2017.03.09. 19:00

Nincsen lehetetlen! - A dunaújvárosi vízilabdázók nekiugranak a Sabadellnek

Barcelona - Amennyiben a Barcelona labdarúgói a BL-ben csodát tudtak tenni a PSG elleni nyolcaddöntőben, úgy a Dunaújváros női vízilabdázói is megmutathatják, hogy létezik a lehetetlen - azaz három gólos hátrányt ledolgozva, szombaton továbbjutni az Euroliga negyeddöntőjéből a címvédő Sabadellel szemben.

Gallai Péter

Szerdán este érkezett meg Barcelonába a dunaújvárosi együttes, igaz, voltak olyan szerencsések, akik már korábban elutaztak. Így például Mihók Attila vezetőedző - akit az első meccsen kapott piros lapja, és az ezzel járó eltiltása miatt Fülöp Tibor fog helyettesíteni a 12 órakor kezdődő összecsapáson, ezért meccselt ő az utolsó két magyar bajnoki is, hogy modellezzék a helyzetet - és Garda Krisztina is a helyszínen nézhette meg, hogy a Barcelona labdarúgói a 4-0-ra elveszített első meccs után, elképesztő találkozón 6-1-re nyertek és továbbjutottak a Paris Saint-Germain ellen a BL nyolcaddöntőjében.

Tehát élőben látták a receptet a csodára. Persze a csapat többi tagja a televízióban megnézhette a derbit, s mint Gurisatti Gréta fogalmazott: "szeretnénk megmutatni azt, hogy a lehetetlen létezik. Ahogyan azt a Barcelona meccsen láthattuk. Sportolók vagyunk, minden lehetséges."

A lányok csütörtökön már edzettek is, a szintén spanyol Mataro ellen, utóbbiak is készülnek az UVSE elleni másik Euroliga negyeddöntőre, ezért mindkét félnek jól jött a gyakorlás.

Csütörtökön a másik spanyol Euroliga negyeddöntős csapattal, a Mataroval gyakoroltak a DUE-Maarsk játékosai
Fotó: DUE-Maarsk

- A közös munka jó hangulatban telt, hiszen a tengerpart mellett edzettünk ragyogó napfényben, hangos zenével. Azonban ez nem vonta el a figyelmünket a szombati harcról - kezdte Gréta, aki hozzátette, a múlt heti két bajnokijukat, a BVSC és a Szentes ellen ugyan megnyerték, de elég "langyos" játékkal.

- Hétfőn kaptunk is "felrázást" Mihók Attilától, aki elmondta, mindenki verje ki a fejéből a fáradságot, s gondoljunk arra, hogy az Újpest legyőzése és az Euroliga továbbjutás mellett még a nagy bravúrunk hátravan. Nyilván tudjuk, nem mi vagyunk az esélyesek, hiszen a három gólos hátrány egy világklasszis csapat ellen nem kevés. Ennek ellenére nem csak bedobjuk a fürdőruhákat a medencébe, hanem mindenki nyerni akar.

Erősebb úszóedzéseink is voltak pont azért, hogy készüljünk arra, szombaton meg fogunk halni , minden egyes felúszás közben óriási csata lesz. A test test elleni játékot is gyakoroltuk, hogy a harcosabb énünket vegyük elő - tette hozzá Gréta, aki hangsúlyozta, más esélyük nem lesz, minthogy az első, dunaújvárosi meccshez hasonlóan ugyanúgy nekik esnek. Akkor az első negyedben állva hagyták a spanyolokat, meg is lepődtek, hogy valaki felvette velük a kesztyűt.

Uitz Csaba (balra), a DFVE utánpótlás edzője, Mihók Attila a DUE-Maarsk vezetőedzője és Sőregi Oszkár, a zentai vízilabda klub elnöke Spanyolországban idejében elkezdte a hangolást a meccsre

A válogatott vízilabdázó szerint nem sokan fogadnak a győzelmükre, ezt is előnyükre fordíthatják. Mihók Attila azt szeretné látni a tanítványaitól, hogy olyan "őrületet" csináljanak a vízben, mintha az lenne a minimum, hogy tíz góllal kellene nyerniük.

Arra felvetésre, hogy "bokszedzéssel" is készültek-e a lányok, utalva az első meccs végén kialakult tömegjelenetekre, Gurisatti Gréta mosolyogva felelte, hogy nem.

- A múltkor sem erre készültünk, de azt biztos, ha valakit bántani fognak közülünk, azt most sem hagyjuk. Nyilván az nem megoldás és a sport szellemiségébe sem fér bele, hogy mindenki beugrik és bunyózni kezd. Ám másik szempontból büszkék lehetünk arra, ha nálunk valakit sérelem ér, akkor tizenkét társa érkezik megvédeni.

Majd meglátjuk, milyen bírói felfogás, illetve játékstílus lesz szombaton, de az biztos, úgy megyünk oda, ha az kell ahhoz, hogy nyerjünk, akkor lesz benne boksz is! Veszíteni valónk nincs, nagyon szeretnénk továbbjutni, ha mégsem sikerül, akkor megyünk tovább és megnyerjük a LEN Kupát.

Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető csütörtökön este nem örömteli hírről értesítette lapunkat. Eszerint a nemzetközi szövetség arról tájékoztatta a klubot, hogy Mihók Attila egy mérkőzésről szóló eltiltása mellett Vályi Vanda sem játszhat, ő is egy meccses eltiltást kapott, mert az első találkozón jogosulatlanul, agresszív és támadó jelleggel beugrott a medencébe.

A spanyol csapatból tudomása szerint senkit nem büntettek ilyen utólagos szankcióval...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!