Sport

2017.02.27. 17:10

DUE-Maarsk: Nincs okuk szégyenkezésre

A hazaiak háromgólos veresége ellenére a vízilabda ünnepe volt szombaton a Fabó Éva sportuszodában, amikor az Euroliga negyeddöntőjének első összecsapását játszotta a DUE-Maarsk és a címvédő spanyol Sabadell.

Gallai Péter

A nagyon magas hőfokú, feszültségektől sem mentes összecsapáson Mihók Attila vezetőedzőt piros lappal elküldték a padról, helyette segítője, Fülöp Tibor meccselt a hátralévő időben. Mihók mester azt mondta, olyan kemény meccset játszottak, mint amire számítottak, egy erős fizikumú csapat ellen.

- Úgy érzem, a Sabadell azzal kerekedett felül, hogy hamarabb elfáradtunk, s permanens fizikális nyomás volt elsősorban a támadásból védekezésre fordulásoknál, amit ők sokkal keményebben oldottak meg. Ez sokat kivett a lányokból, ezért olyan gólokat kaptunk, amire nem tudtunk válaszolni, e mellett az emberelőnyöket is jobban kihasználták. Így azt mondom, a pozíciós játékban jobban felkészült játékosok tudtak fölénk kerekedni.

Óriási fizikai csatát is vívtak a dunaújvárosi játékosok a medencében a világ legjobb csapatával
Fotó: Ady Géza

Nem tudtunk kihagyni a kérdést, mit szól a dunaújvárosi tréner a játékvezetők ténykedéséhez, akik egyebek között 17-7-es kiállítási arányt fújtak a spanyolok javára. Mihók Attila azt gondolja, egy ilyen mérkőzésen sokkal nagyobb felelősséggel kellene fújogatni a sípot, mert volt egy telt házas összecsapás, s a szurkolók és a hazai csapat is megérdemelte volna, hogy lépést tarthasson az ellenféllel. - Gyorsan leszögezem, nem csalásra gondolok, hanem arra, hogy a kontrák és kiállítások megítélése nem azonos súllyal történt. Ami még fájóbb, hogy ezeket a kiállításokat túlnyomóan olyan szituáció előzte meg, amelyekben ha javunkra ítélnek, a spanyolokon kívül senki nem vetette volna a szemükre. Nem mindegy, ha az ember fején átúsznak, ami után mi kapunk ítéletet, vagy esetleg lefordulást és emberhátrányt kell védekezni, amit fizikálisan nem lehet bírni. Azt gondolom, ez csak ebben a sportágban van így. Ezt a harcmodort, megmondom őszintén, nem tudtunk felvenni. Erre pillanatnyilag kilókban és fizikálisan nem vagyunk képesek. Nem tartom korrektnek, hogy kontra faultokban is többet kaptunk, mint a Sabadell, miközben gyakorlatilag letépték a fejünket. Ez az én véleményem, és persze vesztes helyzetből nem tűnik feltétlenül higgadt nyilatkozatnak, de nyilván ezért kaptam a piros lapot - fogalmazott.

Szombaton a vízilabda ünnepére készültek Dunaújvárosba, ami a vereség ellenére nem maradt el. A fantasztikus hangulatért pedig nem győztek elégszer köszönetet mondani a lányok. Mihók Attila szerint bár az is benne volt a pakliban, hogy nagyon meglépnek tőlük, de volt tartása az együttesnek, és maga mellett tudta tartani a közönséget, ami nagyon fontos számukra.

- Pont arról lenne szó, hogy népszerűbbek legyünk, és el kellene fogadtatni, hogy nagyon komoly munka után szórakoztató sportteljesítményt tudunk nyújtani. Azt gondolom, egy olyan meccs után, amikor a közönség állva tapsolja a csapatot, senkinek nem kell szégyenkeznie. Azt a lányoknak is látniuk és érezniük kell, hogy akik ellen játszottak, öt-tíz évvel régebben, többet és nagyon szisztematikusan dolgoznak. Ez a példa, ha ők is szeretnének ilyen élményeket gyűjteni.

Mínusz három gól és mínusz Mihók Attila az egyenleg a március 11-i visszavágó előtt, felvetettük: lehet-e itt még csodát tenni?

- Nem gondolom, hogy egygólos győzelmünk esetén is ünnepelni indultunk volna Sabadellbe, hiszen mindenki láthatta, rettentően erős csapat. Nem véletlen, hogy évről évre ők az esélyesei a sorozatnak. Ennek ellenére megpróbálunk csodát tenni, kiváló kollégám van, Fülöp Tibor mindent tud, amit én - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!