Sport

2009.07.31. 02:29

Németh Gábor bízik a bronzban

Dunaújváros - Kedves szituációknak lehetünk tanúi a sportcsarnokban. A női kézisek edzés után nem rohannak haza, felülnek a lelátóra, és sasolják a fiúk edzését. Dolgoznak a hormonok!

Dunaújvárosi Hírlap

Köztudott, hogy hat új, fiatal játékossal erősített a Dunaferr férfikézilabda-csapata. Természetesen az újvárosi lányok kritikus szemmel szemlélik őket, köztük Németh Gábort, aki Győrből érkezett Dunaújvárosba.

- Persze mi is így vagyunk - mosolyog a tizenkilenc éves, szép szál legény. - Nagyon csinosak a dunaújvárosi kézis lányok, bár még nem ismerem őket. Mi is itt maradunk, ha ők edzenek. Győrben, a BL-ben játszó csapatban nem volt ennyi hozzánk illő fiatal lány. Egyedül Sári Barbarát ismerem, aki osztálytársam volt Győrben.

Gábor jobbátlövő, s jól emlékszik arra, amikor óvodások kézilabdáztak (játszottak) egymás ellen, és Konkoly Csaba meg Róth Kálmán kinézte magának a jó mozgású gyerekeket.

- Attól kezdve én a Győri ETO játékosa lettem. Tizennégy éves voltam, amikor már a felnőttcsapat tagjaként játszhattam. Erre még most is büszke vagyok. Azután a győri férficsapat szép lassan felszívódott . Tavaly ki is esett, ugyanis sorra igazoltak el a játékosok. Hiába, a győri női vonal egészen más.

- Hogyan történt az idejövetele?

- Iskolában voltam, amikor kaptam egy telefont. Sári Árpád hívott fel: volna-e kedvem a Dunaferrbe igazolni. Nem sokat gondolkodtam, hetek alatt megegyeztünk.

- Mehetett volna máshova is...

- Ez igaz, de én kimondottan Imre Vilmos kedvéért választottam a Dunaferrt. Nagyon sok jót hallottam róla. Rá is kérdeztem: valóban marad Imre a Dunaferr edzője? Fiatal vagyok, a kézilabda minden elemében fejlődnöm kell. Nála ez biztosított.

- A tanulási folyamat közben éles küzdelmekre is számíthat az első osztályú bajnokságban...

- Óriási csata lesz az NB I-ben, hiszen a Balatonfüred, a Tatabánya, a Kecskemét, a Csurgó is pályázaik a Veszprém és a Szeged mögötti harmadik helyre. Természetesen a Dunaferr csapatával együtt. Én nagyon bízom a bronzéremben.

- Fiatal a csapat, de reménytkeltően játszottak az első edzőmérkőzésen a Ferencváros ellen...

- Első meccsnek nem volt rossz. Jó úton haladunk, de még sok idő eltelik, amíg megszokjuk egymást. Az idősebbek, Rosta, Kemény nagyszerűen terelgetnek bennünket játék közben is. Tőlük is rengeteget lehet tanulni. Főképp a védekezést, amelyben nekem is sokat kell fejlődnöm. Erővel nagyon bírjuk, mert alaposan megdolgoztat bennünket a mester. De kell is a kondi, mivel sokat futó csapat lesz a Dunaferr. A kemény védekezés utáni villámgyors lerohanásokhoz kell az erő, a kondi.

- Mennyit, mit ismert meg a néhány hét alatt Dunaújvárosból?

- Jóformán csak a sportcsarnokot. Nincs még sok szabadidőnk. De nyugodtabb, kisebb város ez, mint Győr, és ezt bizony meg kell majd szoknom. Kicsit még fura ez számomra. Ősszel kezdődik a középiskolai utolsó tanévem a Rosti iskolában, no és indul a bajnokság, pont a Ferencváros ellen. Szeretnék jó játékkal bemutatkozni a dunaújvárosi közönségnek. Gábor a Dunaferr csapatában látja fejlődésének lehetőségét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!