A jótékonysági focigála kedvezményezettje a kórház neurológiai osztálya

2020.01.08. 07:00

Nemes célért fognak össze a Carissa Kupa megszervezésével

Január 10. és 12. között rendezik meg a Carissa Kupa kispályás nemzetközi labdarúgótornát. A rendezvény jótékonysági akciójának kedvezményezettje ezúttal a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztálya, ahol egy komplett stroke-őrző kialakítását tervezik az adományokból.

Gróf András

Fotó: LI

Az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatót tartottak tegnap a Campus étteremben, ahol Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester elmondta, hogy ez a torna több, mint egy sportesemény. – Az önkormányzat azonnal a rendezvény mellé állt, ami 1,6 millió forint anyagi támogatást jelent. A sport mellett rendkívül fontos az adományok gyűjtése, és ezenkívül még véradásra is lesz lehetőség szombaton az egyetemen. Külön öröm, hogy a határon túlról is érkeznek csapatok.

Bali Zsolt, Tóth Imre, Barta Endre, Schneider Béla és Pertás Gábor válaszoltak a sajtótájékoztatón elhangzó kérdésekre
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatósága már évek óta támogatja az eseményt. Schneider Béla igazgató is rendszeres résztvevője a háromnapos viadalnak.

– Ez a torna kivívta magának az országos ismertséget, ami köszönhető a profi szervező csapatnak, akik már évek óta együttműködnek. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szövetségünk ezúttal is a játékvezetők biztosításával járul hozzá a viadal lebonyolításához.

Az egykori sportolókból a gálamérkőzésre összeállított Dunaújváros Csillagai csapatának keretében helyet kapott a nemrégiben hetvenedik születésnapját ünneplő Szepessy László is.

– Ezért a nemes célért össze kell fognunk. Bízunk benne, hogy ez a karitatív rendezvény egyben jó szórakozás is lesz a nézők számára, nívós futballélmény lesz mindenkinek. Ha a pályán nem is, de a háttérből biztosan támogatom majd a csapatomat.

A kupa egyik fő támogatója a GBB Zrt., amelynek ügyvezetője Bali Zsolt, aki egykori jégkorongozóként szintén készül a gálameccsre.

– Cégünk már évek óta támogatja a Carissa Kupát. Külön öröm számunkra, hogy ezúttal a betegellátás a torna kedvezményezettje. Természetesen én személy szerint külön is készülök a vasárnapi gálára.

A vasárnap fellépő Kollányi Zsuzsit Szabó Attila producer, a Quantum XXL táncegyüttest Horváth Zoltán képviselte. Utóbbi elmondta, hogy sok karitatív szervezettel vannak kapcsolatban, így örömmel vállalták ezt a fellépést is.

A rendezvény egyik fő szervezője Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke.

– Az idei tornára is alapos túljelentkezés volt, de csak harminckét csapat nevezését tudtuk elfogadni. Reméljük, a foci mellett is sikerült vonzó programokat kialakítani. Bízom benne, a fellépő sztárok segítik a céljaink elérését. Ha ennyi ember összefog, annak csak siker lehet a vége, hiszen már most ötszázezer forint gyűlt össze. Az izgalmakat fokozva még annyit elárulhatok, hogy lesz még egy meglepetésvendége is az eseménynek.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor a gyakorlati tudnivalókat ismertette.

– Több hónapos szervező munkát követően a célegyenesbe érkeztünk. A torna pénteken az A és a B csoport meccseivel kezdődik, amelyeket a Dunaújváros Egyetem sportcsarnokában játszanak. Szombaton nyolc órától a Dunaújváros Sportcsarnokban, tíz órától pedig az egyetemen folytatódnak a csoportküzdelmek. Vasárnap már csak a Dunaújváros Sportcsarnokban rendeznek mérkőzéseket.

A délutáni gálán pályára lép az U9-es korosztály (a ­DPASE csapatát Vajda Bence Attila képviselte a sajtótájékoztatón), majd az egykori és jelenlegi kiváló dunaújvárosi sportolókból összeállított csapat lép pályára a Nemzeti Sport együttese ellen. Természetesen lesz tombola is, amelynek teljes bevételét a jótékonysági célra fordítják. A főnyeremény egy két főre szóló belépőjegy az AC Milan–Juventus olasz bajnoki mérkőzésre utazással együtt.

A gálameccsen részt vevő csapatok keretei

Dunaújváros Csillagainak tervezett kerete: Árgyelán Dominika (cheerleading), Bali Attila (jégkorong), Bali Zsolt (jégkorong), Berényi Norbert (jégkorong), Bojana Radulovics (kézilabda), Farkas Viktor (labdarúgás), Ferling Bernadett (kézilabda), Gál Gyula (kézilabda), Gróf András (labdarúgás), Hegyi Ádám (jégkorong), Kemény József (kézilabda), Kovács Zsófia (torna), Ladányi Balázs (jégkorong), Mátéfi Eszter (kézilabda), Mészáros Dömötör (röplabda), Molnár Zoltán (labdarúgás), Primász Ágnes (vízilabda), Reveland Zoltán (futsal), Salamon Miklós (labdarúgás), Szepessy László (labdarúgás), Tábori Áron (motorcsónak), Thomas Sowunmi (labdarúgás), Trenka János (torna), Vass András (kenu). Edző: Farkas Viktor. Csapatkapitány: Primász Ágnes. Gyúró: Bába Mihály.

A Nemzeti Sport kerete: Bobory Balázs (rovatvezető-helyettes), Deák Zsigmond (főszerkesztő-helyettes), Fazekas Zoltán (kosárlabda-szakíró), Győri Ferenc (kosárlabda-szakíró), Kun Zoltán (rovatvezető), L. Pap István (rovatvezető), Németh Attila (képszerkesztő), Pietsch Tibor (főmunkatárs), Somogyi Zsolt (labdarúgó szakíró), Szöllősi György (főszerkesztő), Szűcs András (rovatvezető-helyettes).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában