Sport

2016.01.11. 15:27

Nem számolni, nyerni kell - A feladat nem változott, de melyik csapat tud valamit újítani?

Dunaújváros - A siófoki női kézilabdacsapat dán vezetőedzője, Christian Dalmose azzal búcsúzott el vasárnap Dunaújvárostól, hogy szombaton, Siófokon kezdődik minden elölről.

Jankó Árpád

Ebben sok igazság lakozik, mivel a Kohász női csapatának 24-19-es győzelme, azaz az öt gól előny a visszavágóra amolyan határeset a továbbjutást illetően. (Elképzelhető, hogy: mivel kevés gólt kapott a Dunaújváros otthon, a szombati visszavágón, az akkori végeredményben a Siófoknak eggyel több, vagyis hat gólra lesz szüksége.)

György László, a Dunaújvárosi Kohász edzője is azt vallja, hogy korai még sikeres továbbjutásról beszélni.

- Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a Siófokkal. Ötgólos győzelmünkkel nem lehetünk abszolút elégedettek. A mai korszerű kézilabda olyan gyors, hogy pillanatok alatt ledolgozható a hátrány, elveszthető az előny. Tehát nem lehetünk megnyugodva. Viszont: mi vezetünk mégpedig öttel, s ha okosan, tudatosan, fegyelmezetten játszunk szombaton Siófokon, akkor kitarthat az előny - mondta György László.

Kovács Anna az utolsó percekben háromszor is betalált a siófoki kapuba, és ez még sokat érhet. Fotó: Zsedrovits Enikő

Ebből az következik, hogy a visszavágón rendkívül profi felfogásban, az ellenfél minden hibáját észrevéve, azt kihasználva, a saját bakikat pedig a minimális számra redukálva kell kézilabdázni. Ez azt feltételezi, hogy a játékban nagyon egységesen, mindenkinek ki kell segíteni a másikat. Csapatként kell működni. Az elemzés során a D. Kohász edzője joggal szólt a remek védekezésről és Oguntoye Viktória kapus fantasztikus teljesítményéről. (Csak tizenkilenc kapott gól.)

- Sikerült tönkretenni a Siófok beálló játékát, ami az erősségük: Piedade, El Ghaoui beállók egy-egy gólt szereztek, míg a mi beállónk, Takács Dusmáta négyet. Szerencsére a gyors szélsők elfutásait, góljait is meg tudtuk akadályozni. A második félidő küzdelmeit is bírtuk erővel. Kovács Annát és Szalai Babettet és a kulcsjátékosokat tudtuk pihentetni, és a befejezés előtti percekben Kovács Anna három sorsdöntő találatot szerzett. De szombaton, Siófokon 15.45 órakor rettenetesen nehéz mérkőzés vár ránk. Sok újdonságot már egyik csapat sem tud felmutatni a visszavágón. Mi továbbra is a két beállójukra kell, hogy odafigyeljünk. Ők a siófoki játéknak a kulcsfigurái. Miután Gonzales a hosszú sérüléséből felépült, nálunk már játszott is, az ő átlövéseire is ki kell majd lépni. És várhatjuk majd a második mérkőzésen is Pastrovics Melinda kapus remekléseit is. De ne feledjük: a szélsők indulását is meg kell akadályozni. Egyszóval úgy kell felállnunk a siófoki csarnokban, hogy játsszunk győzelemre, és minél kevesebb hibát vétsünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!