Sport

2017.02.13. 19:40

Nem számít, mi volt eddig

Dunaújváros - A MOL Liga rájátszása a legjobb nyolc csapat részvételével kedd este megkezdődik. A Dunaújvárosi Acélbikákat az UTE választotta ellenfélnek a négy győzelemig tartó párharcukhoz. A sorozat első helyszíne az Újpest pályája. A korongot este hatkor dobják be.

Balogh Tamás

Egészen látványos adatsorral büszkélkedhetnénk, hogy hasonló helyzetben melyik csapat hogyan kezdett idegenben vagy hazai pályán, és végül milyen figyelemre méltó eredményt ért el. A rájátszások résztvevői viszont állítják, hogy ami eddig történt, mostantól már nem számít. Ez a fajta megmérettetés egy új, minden lépésében éles bajnokságot jelent. Mindenki számára hasonló taktikával: az összes meccsen a győzelemre kell törni. Csak az számít.

Az UTE a harmadik, az Acélbikák a hatodik helyre ért be az alapszakasz végére, párharcuk az Újpest fölényét hozta. Ezzel szemben az egészen más, a rájátszáshoz hasonló kihívást jelentő Magyar Kupa-sorozatban az újvárosiak léptek tovább.

Justin Cseterék a párharcban ma először feszülnek össze az újpestiekkel - bíznak a továbbjutásban Fotó: Ady Géza

Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője így nyilatkozott a rajt előtt lapunknak: - Az elmúlt hetekben nagyon komoly munkát, egyfajta téli alapozást végeztünk, ami elsőbbséget élvezett az alapszakaszbeli mérkőzésekkel szemben, hiszen a helyezésünk akkorra már biztosított volt. Az elmúlt hét az ellenfelünk videóelemzésével, rengeteg munkával és frissítéssel telt el A rájátszás egy külön műfaj , itt bármi megtörténhet. Az alapszakaszbeli eredmények itt már nem számítanak. Az adott meccseken kell újra helytállni!

Az alapszakaszban a magyar játékosok között a legtöbb gólt lőtte. Huszonötöt! A ligában a legtöbb, negyven gólpasszt adta, amivel második lett a pontlistán. Ezek ellenére Azari Zsolt, az Acélbikák csapatkapitánya sikerre éhesen várja a rájátszást, és a társait is ilyen szellemben kívánja a pályán látni. Mindenekelőtt külön felhívta a figyelmünket arra, hogy a statisztikai adatok bármennyire is hízelgőek az egyénre, a csapatjátékban a közös teljesítmény a legfontosabb! A fair play díjas intés után így folytatta: - Az idei munkánknak még nem értünk a végére, de jól haladunk az úton. Úgy érzem, hogy szikrázó csatákban, de megálljuk a helyünket az UTE ellen. Bár a papírforma szerinti esélyesei nem mi vagyunk ennek a párharcnak, de mindenképen tovább szeretnénk jutni ebből a körből.

Az Acélbikák a felkészülés során különleges vendégséget is kaptak vasárnap délelőtti edzésükön. Az ország legjobb szurkolói meglepetésszerűen felkeresték őket egy kis közös ráhangolódásra! Azari Zsolték meglepődve, hálás szívvel fogadták a flashmobot.

- Az Újpest az erősebb csapat, de bízok a szívünkben és a fantasztikus közönségünkben. Nagy örömöt és hátborzongatóan jó élményt adtak nekünk, amikor egy buzdítás erejéig meglátogattak bennünket a vasárnap délelőtti edzésünkön. Egész szezonban is velünk voltak. és sokat segítettek nekünk. Köszönjük szépen! Így együtt próbáljuk meg a továbbjutást kiharcolni! - tette hozzá.

Strenk Hunort a csapat edzőjét a hétfő délelőtti edzés után kértük egy rövid tájékoztatóra: - Úgy érzem, hogy sikerült a rájátszásra felkészülnünk, nagyon izgatottan várjuk a kedd esti kezdést. Az alapszakasz végén nagy terhelést kaptak játékosaink. Az utóbbi napokban a frissítést végeztük el. Ez egy új bajnokság, ami nagy lehetőséget nyújt a számunkra. A sikerhez fegyelmezett, motivált játékra lesz szükségünk. Szerencsére mindenki egészséges és ezért teljes kerettel, négy sorral készülhetünk erre a megmérettetésre.

A MOL Liga-alapszakasz győztese kapja a Bíró László-vándorkupát, ezt zsinórban harmadszor nyerték a DVTK Jegesmedvék. Ezt az első hazai rájátszás-mérkőzés előtt, azaz kedden vehetik át. Az alapszakasz legeredményesebb játékosa is díjazásban részesül. Keegan Dansereau, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa 39 mérkőzésen 34 gólt lőtt és 37 gólpasszt adott, 71 ponttal végzett a táblázat élén. A DAB kanadai csatára a csütörtöki, Újpest elleni haza meccsen kapja meg az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!