Teljesen más arcot mutatni

2019.04.30. 09:30

Nem szabad megelégedni azzal, hogy a bajnoki döntőbe jutottak

A bajnoki döntő első felvonását ugyan simán elveszítette a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabda-együttese az Újpesttel szemben, de a lányok nagyon készülnek, hogy a ma esti második felvonáson vissza tudjanak vágni a címvédőnek.

Gallai Péter

Sajnos a rajt nem sikerült úgy a három győzelemig tartó fináléban, ahogyan azt Mihók Attila és tanítványai elképzelték, hiszen az UVSE mindenben felülmúlta őket, így végig vezetve, végül 13–9-re nyert. Ami, mint a dunaújvárosi mester mondta, még rájuk volt hízelgő, hiszen semmiféle ellenállást nem tudtak tanúsítani. Ezért komoly szemléletváltozásra van szükség a folytatásban, hogy legyen esélyük a sikerre. A revansra és ezzel együtt az egyenlítésre ma 18.45 órától nyílik lehetőség, szintén a Hajós-uszodában.

Együtt, egymásért összekapaszkodva – hisznek abban, hogy az UVSE legyőzhető Fotó: Kricskovics A.

– Sajnos nem sikerült azt produkálnunk, amit az olaszországi edzőtáborban a Róma ellen úgy éreztük, hogy jól begyakoroltunk. Már a második félidőre elúszott a találkozó, ami teljesen kicsúszott a kezünkből. Minden az Újpest elképzelése szerint történt, fizikálisan felőröltek minket, rengeteget zártak, mintha ott sem lettünk volna mellettük. Visszanéztük a meccset, hogy kielemezzük, miből adódott az, hogy az ő akaratuk ilyen szinten és könnyen érvényesült. Bízom benne, teljesen más Dunaújváros lesz majd látható a medencében ma, és a test test elleni küzdelemben is fel kell venni a kesztyűt. Ezen felül fejben is gyorsabb gondolkodásra van szükség, mind védekezésben mind támadásban – mondta lapunknak Menczinger Kata.

A DUE-Maarsk játékosa kiemelte, nem szabad csak akkor beleadni mindent, amikor már elúszott a mérkőzés azért, hogy „ne legyen olyan égő” a végeredmény. – Az első perctől úgy kell hozzáállni, hogy az erőviszonyoktól függetlenül igenis akarjuk ezt a sikert. Ugyan a győzelmi kényszer nem rajtunk van, de nem szabad megelégedni azzal, hogy itt vagyunk a döntőben. Ha már ezt kiharcoltuk, főleg, hogy uszoda nélkül, egyfolytában ingázunk edzésekre, mérkőzésekre, ami elég megterhelő, akkor igenis megérdemel mindenki annyit, hogy a társa „belehaljon” érte a medencébe – tette hozzá.

Az egy év olaszországi légióskodás után visszatért Menczinger nem szeretné mumus­nak nevezni az Újpestet, bár már tetőtől talpig ismerik egymást. Persze nagyon sokat kell tennie azért a dunaújvárosiaknak, hogy nyerni tudjanak, de szerinte csapatának van a legnagyobb és reális esélye arra a mezőnyből, hogy felülmúlja az utóbbi évek hazai egyeduralkodóját.

– Látszik a csapaton, hogy évről évre fejlődik, sokkal „felnőttebb” együttesbe térhettem haza. Mintha ki sem maradt volna egy szezon, nem volt gond felvenni a ritmust. Nyilván kőkemény összecsapás lesz a keddi is, továbbá az UVSE számára még nagyobb lendületet adhat, hogy simán hozták az első felvonást. Azonban ha sikerül extra­klasszis produkcióval egyenlítenünk, az számunkra óriási önbizalmat adna a folytatásra, és biztosan áttörne egy gátat – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában