Tenisz

2019.01.25. 08:03

Nem sikerült a címvédés Baboséknak

A Kristina Mladenovic-Babos Tímea duó 6:3, 6:4-re kikapott az ausztrál tenisztorna döntőjében a Stosur, Csang Suaj ausztrál-kínai párostól.

Hungary's Timea Babos (R) hits a return next to France's Kristina Mladenovic during the women's doubles final against Australia's Samantha Stosur and China's Zhang Shuai on day 12 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2019. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

A második helyen kiemelt magyar-francia duó 3:1-re elhúzott, ám ezután kétszer is elvesztette az adogatását, ami 50 perc alatt az első szettbe került. A folytatásban 3:3-ig fej fej mellett haladt a két duó, ekkor Mladenovic elvesztette a szerváját, és ez elégnek bizonyult az ellenfélnek a győzelemhez. A mérkőzés 1 óra 35 percig tartott.

A juniorként három GS-trófeát gyűjtő

Babos volt tavaly az első magyar győztes a melbourne-i torna történetében és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett.

A második helyen kiemelt duó magyar tagja – aki harmadik a párosrangsorban – az ötödik Grand Slam-döntőjére készült női párosban. Öt évvel ezelőtt Mladenoviccsal, majd 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedovával kikapott Wimbledonban, tavaly Mladenoviccsal győzött Melbourne-ben, s vereséget szenvedett a US Openen.

Ami az ellenfelet illeti, a 30 éves Csang 33. a páros világranglistán, és nyolc WTA-tornát nyert meg, míg 34 éves partnere a 69. helyen áll, de volt világelső is. Stosur eddig 25 versenyen nyert párosban, ebből kettő Grand Slam volt (Wimbledon 2006 és US Open 2005), emellett háromszoros GS-bajnok vegyes párosban.

Eddigi egyetlen összecsapásukon, a US Open tavalyi elődöntőjében Babosék 6:4, 7:6-ra nyertek Csang és Stosur ellen.

A helyi idő szerint 16.10 órakor, kellemes 29 fokban kezdődő pénteki találkozó egy 12 perces gémmel indult, melyben Stosur négy bréklabdát hárítva hozta az adogatását, majd Babos könnyedén nyerte a sajátját. Elsőként Csang bizonytalanodott el, a magyar-francia kettős brékelőnnyel 3:1-re elhúzott, ám utána hullámvölgybe került. Stosur szemlátomást nagyon izgult, sorra ütötte a kettős hibákat, de Csang remekül mozgott az alapvonalon, a túloldalon pedig Babos, majd Mladenovic is elvesztette a szerváját. Az ellenfél így sorozatban öt játékot nyert, amikor a közönségkedvenc ausztrál némi nehézségek árán kiszerválta az 50 perces szettet (3:6).

A folytatásban 3:3-ig fej fej mellett haladt a két duó, amikor Mladenovic elbukta az adogatójátékát. Nem sokkal később Stosurra hárult a feladat, hogy hatodszor is hozza az adogatását. Noha Babosék egyszer még eljutottak bréklabdáig, az ausztrál teniszező a fontos pillanatokban nem hibázott, így végül a rivális nyerte meg a mérkőzést, amely 1 óra 35 percig tartott.

„Gratulálok az ellenfélnek, remekül játszottak, és biztos vagyok benne, hogy még sok nagy meccsük lesz” – mondta a díjátadó ünnepségen a magyar játékos.

„Köszönöm, Kiki, hogy újra együtt játszhattam veled, nagyszerű a kapcsolatunk, de ez nem az én napom volt, bocsánat érte. Jövőre visszatérünk!”

- tette hozzá.

Francia partnere közölte, akkor is szeret Babossal játszani, amikor elvesztenek egy Grand Slam-döntőt, mert ez egy örök barátság közöttük.

A 25 éves, 2017-ben és 2018-ban is WTA-világbajnok Babos ötödik felnőtt Grand Slam-döntőjében negyedszer maradt alul.

Eredmény:

Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:3, 6:4

Borítókép: Kristina Mladenovic és Babos Tímea.

Fotó: DAVID GRAY / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában