Sport

2016.12.14. 18:50

Nem lehetett okuk a panaszra - A szövetség szerint is példaértékű a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának munkája

Dunaújváros - Ceremóniamentes, oldott hangulatú évzáróra gyűlt össze a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő központjában kedden este. Az eseményen a sikeres fiatal sportemberek mellett a szakág országos vezetőit is köszönthették.

Balogh Tamás

Az eseményt Pető Zsolt szakosztályelnök nyitotta meg, aki érthetően büszke volt arra a szakmai grémiumra, amelynek tagjai megjelenésükkel a magyar szövetséget képviselték. Erre minden oka meg is volt, hiszen az a Dunaújvárosban folyó munka elismerése is, hogy Schmidt Gábor, az MKKSZ újonnan megválasztott elnöke mellett Storcz Botond leköszönő szövetségi kapitány, Hüttner Csaba utánpótlás-kapitány és Csabai Edvin szakmai igazgató is tiszteletét tette a rendezvényen.

Schmidt Gábor, a magyar szövetség elnöke

Pető Zsolt beszédében azt emelte ki, hogy szerinte náluk az évi tevékenység nem csak a versenyidőszakról és az elérhető imponáló eredmények begyűjtéséről szól. Sokkal inkább a hozzájuk tartozó szépszámú gyereksereg közösségépítéséről, a rendszeres foglalkoztatásukról és a sportszerű életre való nevelésükről. A sikerek előkészítése mellett fontosnak találják infrastruktúrájuk további fejlesztését is.

Pető Zsolt, a dunaújvárosi klub szakosztályelnöke

Az idei eredményeik közül kiemelte Hajdu Jonatán olimpiai sikerét. Kiss Balázsét, aki az Eb-n az U23-ok között a nyolcadik helyezést érte el. Hasonló büszkeségük Némedi Konrád kétszeres bronzérmes teljesítménye, amit az ifik között ért el a világbajnokságon, valamint a szintén utánpótláskorú Slihoczki Ádám Eb bronza, valamint Kollár Kristóf begyűjtött aranyérmei.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke teljesen természetesnek találta, hogy ilyen magas szinten és létszámban képviselték a sportág vezetését Dunaújvárosban.

- Számunkra nagyon fontos az országos klubhálózat és benne a dunaújvárosi, mivel az utánpótlás-nevelésben eredményesen és magas szinten vesznek részt már hosszú ideje. Munkájukat példaértékűnek találja mind a nemzetközi, mind a hazai szintéren egyaránt. Úgy vélem, hogy az itteni siker alapja Pető Zsolt vezetésével az edzők által elvégzett kiemelkedő munka.

 

Storcz Botond szerint külön-külön is fontos a sportág mind a száznegyvenhat bázisa. A dunaújvárosi kiemelt szerepét erősíti az innét induló olimpikonok, mint például legutóbb Hajdu Jonatán személye. A kajak-kenu nemzetközi eredményességének szinten tartását már elégséges célnak találja.

Hüttner Csaba arról beszélt, büszke a dunaújvárosi kajak-kenu klubra, amely alapvetően az utánpótlásra épülő egyesület, és mint ilyen, kiváló versenyzők sorát nevelte ki az elmúlt évek során. Véleménye szerint ez egy nagyon élhető sportág, ami megfogja a gyerekeket, és nem is engedi el őket. A riói olimpián szerepelt Hajdu Jonatán így értékelt lapunknak:

- Elégedett vagyok az egész évvel, amire az olimpiai részvétel és a szereplés ad okot. Bár távlati céljaim között a szabálymódosítások miatt már az ezer méteres távra kell készüljek, de először az ötszáz méteren kell jól szerepelni már a jövő évben is.

Az egyik korcsoport legjobbja, a dunaföldvári Némedi Konrád úgy vélekedett, az idei szezonban minden kitűzött célját elérve zárhatja az évet. Külön büszkesége az utánpótlás vb, ahol két bronzérmet is tudott szerezni. Végül egy tanulságos gondolata: sikerének egyik okát a naponta folyamatosan elvégzett kiemelkedő munkájában látja.

Molnár Gergely vezetőedző és Weixl Mónika edző a legjobbakat jutalmazta, itt Némedi Konrádot
Fotó: Ady Géza

A szakosztály legjobbjai.

I. korcsoport: Kovács Bendegúz (kajak). II. korcsoport: Koós Marcell (kajak). II. korcsoport: Kovács Áron (kenu). III. korcsoport: Gáspár Levente (kajak). IV. korcsoport: Decsi Márk (kajak). IV. korcsoport: Boldis Csenge (kajak). V. korcsoport: Székely Dorka (kajak). V. korcsoport: Mányi Zsófia (kajak). V. korcsoport: Pető Ákos Zsolt (kenu). V. korcsoport: Kollár Kristóf (kenu). VI. korcsoport: Makádi Nikolett (kajak). VII. korcsoport: Slihoczki Ádám (kenu). VIII. korcsoport: Némedi Konrád (kenu). U23-as korcsoport: Kiss Balázs (kenu). Felnőtt: Hajdu Jonatán (kenu). Masters: Hubikné Tarján Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!