Sport

2016.12.11. 17:30

Nehezebb ellenfelek - Románia után Norvégia és az oroszok következnek

Dunaújváros - Nagyszerű csapategység jellemezte a magyar női kézilabda-válogatott játékát Montenegró ellen az Eb utolsó csoportmeccsén. Mindig volt valaki, aki a hullámvölgyből kihúzta társait, de a a legnagyobb dicséretet Janurik Kinga kapus érdemli meg.

Jankó Árpád

Ő lett a mérkőzés legjobbja, ötvenkilenc százalékos teljesítményt nyújtott, ami szenzációs eredmény. De a csapat remek védekezése, a jobb összpontosítás a gólhelyzetekben is meghozta a továbbjutást a középdöntőbe. Minimálisan négy gólra volt ehhez szükség, de a magyar válogatott 21-14-re, tehát hét góllal verte meg a Montenegró csapatát, és bejutott a középdöntőbe. (Ott tegnap Románia együttese volt az ellenfél.) Sajnos a magyar csapat továbbjutása áldozattal járt. A mérkőzés hőse, Janurik Kinga megsérült, nem játszhat tovább. És már megérkezett a cseréje Szikora Melinda, az FTC Rail Cargo Hungaria kapuvédője.

Micijevic jó esetben hat hétig, rossz esetben fél évig hiányzik Fotó: Zsedrovits Enikő

Válogatottunk nemrég megmérkőzött Kolozsváron a román válogatottal a Kárpát Kupán, ahol 29-24-re győztük le a román válogatottat. Klivinyi és Dunaújvárosi Kohász játékosa, Kovács Anna kilenc-tíz gólt dobott. Az a román válogatott természetesen gyengébb volt a tegnapinál. Ám az Eb-t megelőző kolozsvári kupa is szedte áldozatait. Már a mérkőzés elején megsérült Kovacsics Anikó, és orrtörést szenvedett Szucsánszki Zita. Zita azért elutazott a csapattal az Európa-bajnokságra, de eddig az orvosok még fejvédővel sem engedték játszani.

A tegnapi Magyarország - Románia középdöntős mérkőzést lapzártánk után játszották. A két középdöntős csoportban hat-hat csapat küzd a pontokért. A magyar együttes annyival hátrányban van, hogy nem vitt magával egy pontot sem.

Micijevic sérülése

A dunaújvárosi kézilabda-szurkolókat még egy másik csapás is érte az Eb-n. A Kohász játékosa, Camila Micijevic, a horvát válogatott játékosaként szerepelt a Románia elleni találkozón. A 45. percben a 22 éves balátlövő szerencsétlenül a bal kezére esett, és óriási fájdalommal ment le a pályáról. A masszőr a könyökét visszarántotta, de hétfőn Horvátországban dől el, hogy mi is történt a karjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!