Sport

2017.01.11. 18:40

Nehéz meccseken edződnek

Dunaújváros - Vidám, lányos zsivaj jelzi, hogy a társaság készen áll az edzésre. Takács Józsefné Gyöngyi néni indíthatja a bemelegítést.

Jankó Árpád

- Nagyon szeretem őket, és ők is ragaszkodnak hozzám. Szorgalmasak és imádják a kézilabdát, no és a közösségüket.

A Dunaújvárosi Kohász serdülő III-as csapata 12-13 évesek, huszonnyolcan játszanak a gárdában, és az OSB F csoportjába tartoznak. Jóval, két-három évvel fiatalabbak a többi csapat lányainál. Hetente mérkőznek meg a környék csapataival: Százhalombattával, Vecséssel, Dabassal. És kéthetente pedig a nagyon erős kiemelt Erima bajnokságban kézilabdáznak.

- Nem baj, hogy komoly a színvonal, mert a tervünk az, hogy tapasztalatot szerezzenek a lányok, az pedig sok nívós találkozó révén ragad rájuk. Győr, Kozármisleny, Szombathely egyebek között az ellenfelünk. de a két bajnokság mellett még különböző kupákon is szerepelünk, például most lesz a DKKA Kupa második fordulója - foglalta össze a szakvezető az elfoglaltságokat. - A győri csapat, amelynek edzője, az egykori dunaferres kiválóság Pigniczki Krisztina hetente tizenegy edzést tud tartani, addig mi csak négyet helyhiány miatt.

Takács Józsefné edző és két tanítványa: Varjas Lara és Sztanó Kincső végzi a bemelegítést labdával Fotó: Ady Géza

- Milyenek az eredményeink?

- A környéken jók vagyunk. Mivel mind a két sorozat nehéz, a teljesítés is felemás. Az OSB-ben kilenc pontot szereztünk, a kiemelt Erimában pedig ötöt. Remek győzelmeket arattunk, jó mérkőzéseket játszottunk nehéz ellenfelekkel. Ennek a korosztálynak az a legfontosabb célja, hogy kemény meccseket játszanak erős csapatok ellen. Sokat fejlődtek a lányok, és ezt a szülők is látják.

- Hogyan és mikor dől el, hogy valaki mire lesz majd képes, milyen poszton lehet majd számítani rá?

- Nemcsak csoportban dolgozunk, hanem komoly feladataik vannak az egyéni képzéseken. Például a szélsőknek meg kell tanulniuk a lövés előtti bevetődést, az átlövőknél a lövésfajtákat, a beállóknál a beforgást, Az egyéni képzés érdekében kétfelé szedtük a csoportot. A kétórás edzés első felében az egyik, a másikban a másik csoporttal, tizennégy-tizennégy lánnyal végezzük a feladatokat. De hát mindezekre kevés a négy edzés. A közeljövőben már olyan nehéz mérkőzések következnek, amelyek vízválasztók lesznek több kislánynál is. Kell teljesíteniük, mert a toborzók révén komoly a konkurencia. Tudni kell, ha közülük néhány eljut majd az NB I-ig, az már nyereség, de vannak alacsonyabb osztályú csapatok is, várják a fiatal játékosokat, és ha egyik sem sikerül, akkor is megszerették a sportot, egészségesen éltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!