Sport

2017.08.27. 15:40

Negyedik hely a váci tornán

VÁC/DUNAÚJVÁROS "Az egész nyári felkészülésünknek a leghasznosabb része volt a péntek-szombati Dunakanyar Kupa Vácott." Ezzel a mondattal kezdte értékelését György László, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Jankó Árpád

Ahogy nyilatkozta a szakvezető, például nagyszerűen működött a nyitott védekezés. De ismételten előjöttek azok a hibák, amelyeket a következő két hétben ki kell javítani.

A három mérkőzés statisztikája a következő:

Vác - D. Kohász 32-28 (15-17). A Kohász góllövői: Monori 6, Dombi 1, Szalai 4, Micijevic 3, Grosch 1, Szekerczés 4, Klujber 4, Bouti 1, Kazai 4.

D. Kohász - MTK 28-23 (14-11). Góllövők: Monori 3, Takács D. 1, Szalai 3, Micijevic 3, Szekerczés 1, Klujber 12, Kovács A. 2, Kazai 3.

D. Kohász - Debrecen 22-23 (11-14). (A kiváló színvonalú mérkőzésen az utolsó másodpercben a Kohász a kapufát találta el.) Góllövők: Monori 2, Szalai 5, Micijevic 2, Szekerczés 1, Klujber 6, Kovács A. 4, Molnár 2.

Győri László, a DKKA trénere

A védekezésről még megemlítette György László, hogy a belső védekezéssel vannak gondok: - Az emberelőnyös helyzetek kihasználásánál is javulnunk kell. Annak örülök, hogy a játékosok hetven százaléka harcolt, küzdött. Vissza van még két hét, és a harminc százaléknak is el kell hinni, hogy többre képesek. Ehhez az ébredéshez nem kell korbács, mindenki saját maga érezze át a felelősséget, vállalja a harcosságot, a küzdelmet, az akarást. A Vác ellen csak harminc százalék volt elfogadható, vagyis jó színvonalú, a másik harminc perc játék viszont elfogadhatatlan volt. Bár a Debrecentől egy góllal kikaptunk, a hajdúságiak elleni játék dicséretes volt. Egyszóval: úgy kezdjük az új hetet, hogy a Vácott elkövetett hibákra összpontosítunk, mert ki kell javítani azokat, a sikeres játékelemeket pedig meg kell erősíteni. Ezért nyilatkoztam azt, hogy rendkívül tanulságos volt ez a Dunakanyar Kupa számunkra - mondta a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!