Sportvilág

2013.10.18. 10:37

Négy magyar jelölt a FINA év legjobbjai szavazásán

Négy magyar - Hosszú Katinka, Nagy Viktor, Varga Dénes és Bujka Barbara - is jelölt a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) év legjobbjai szavazásán.

MTI

A FINA megbízásából a FINA Aquatics World Magazine újság rendezi a szavazást, amely pénteken küldte ki a tagországok szövetségeinek a jelöltek listáját - tájékoztatta az MTI-t Csurka Gergely lapszerkesztő.

Az idei világbajnokságon Hosszú Katinka 200 és 400 méter vegyesen nyert, 200 méter pillangón harmadik volt, miközben a jelenleg is zajló rövidpályás szezonban hétről hétre érmek sokaságát szállítja, s több számban világcsúcsot úszott. Varga Dénes és Nagy Viktor tagja volt a vb-győztes, illetve Világliga-ezüstérmes férfi vízilabda-válogatottnak, Bujka Barbara pedig harmadik lett a női válogatottal.

Vargát a barcelonai vb legértékesebb játékosának, Nagyot pedig a legjobb kapusának választották.

A szavazás az év végén zárul és január közepén derülnek ki a kategóriák győztesei.

Az először 2010-ben megtartott voksolás történetében eddig egy magyar győztes volt: tavaly Risztov Éva nyert a női hosszútávúszók között, köszönhetően többek között a londoni olimpián szerzett aranyérmének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!