Sport

2007.02.02. 03:29

Napos lesz majd Szicília?

Dunaújváros/Catania - Egyetlen mérkőzés megnyerés is óriási bravúr lenne a DF-Elco női vízilabda csapatától a ma kezdődő olaszországi BEK-elődöntőben. Halálcsoportban a mieink.

Szabó Szabolcs

Izgatottan várhattuk hát az elődöntő csoportosításait, a Rómában megtartott sorsolás azonban nem egészen úgy sikerült, ahogy reméltük. A DF-Elco a létező legnehezebb ellenfeleket kapta! A kvartettben rajtunk kívül furcsa módon három csoportelső került. Ma este fél hatkor a BEK-sorozatot az elmúlt három évben háromszor is zsinórban megnyerő szicíliai Orizzonte Catania ellen játsszuk. Ráadásul a Catania hazai vizeken küzdhet meg a Final Fourba jutásért. Szombaton az a Fiorentina vár a mieinkre, amely a nizzai nyolcaddöntőben játszi könnyedséggel ütötte ki az öt magyar világbajnokkal felálló Domino-BHSE-t. Igaz, a Fiorentinának is vannak magyarjai, nem is akármilyenek! A Honvéd kapuját éppen Stieber Mercédesz és Drávucz Rita tömte ki, fejenként négy góllal... Találkoznak tehát ismerősökkel Benkő Tímeáék.

Végül, de nem utolsó sorban a mi csoportunkban szerepel az orosz bajnoki Kirisi, amelyet egy orosz gáz-konszern támogat, korántsem szűkmarkúan. Ennek megfeleően a Kirisiben játszik az Európa-bajnoki címvédő orosz válogatott színe-virága.

- Ebben a csoportban a megfiatalodott dunaújvárosi csapattól a tisztes helytállás várható el. Egy döntetlen, netán az első meccsen egy nem várt győzelem hatalmas bravúr lenne. Magyar együttes még soha nem szerepelt ilyen erős csoportban, amióta a Bajnokcsapatok Európa Kupáját megrendezik - vázolta a helyzetet lapunknak Mihók Attila. a DF-Elco vezetőedzője szerint csapatának az a feladata, hogy megvalósítsa saját játékát, és hogy tanuljon az igazán nagyoktól. Két három év múlva pedig akár már ők tanulhatnak majd tőlünk.

Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy a Domino-BHSE sokkal könnyebb csoportba került: a görög Glyfada és Vouliagmeni, valamint az orosz Uralochka vendégeskedik majd Budapesten, a Kőér utcában.

A két csoportból az első két helyezett jut be a BEK-sorozat négyes döntőjébe.

A BEK elődöntő programjaFebruár 2. péntek:

Orizzonte Catania - Dunaújvárosi Főiskola-Elco, Fiorentia - Kinef Kirisi

Február 3. szombat:

Fiorentina - Dunaújvárosi Főiskola-Elco, Orizzonte Catania - Kinef Kirisi

Február 4. vasárnap:

Dunaújvárosi Főiskola-Elco - Kinef Kirisi, Orizzonte Catania - Fiorentina

A DF-Elco utazó kerete: Benkő Tímea, Benkő Nóra, Szűcs Gabriella, Brávik Henrietta, Brávik Fruzsina, Zsámbok Lili, Sipos Edit, Fülöp Dorina, Katherine Curnow, Varga Andrea, Huszka Zsuzsanna, Poszkoli Rita, Tóth Martina, Jankovics Eszter, Kasó Orsolya.Két olasz és egy orosz csapat vár Mihók Attila csapatára

a BEK-elődöntőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!