Sport

2012.01.07. 03:29

Nagyon akartak a Siófok ellen

Dunaújváros - Az alaposan megerősödött Siófok mindenképpen esélyesebb volt a hazai Regale együttesénél, ám a dunaújvárosi női kézilabdázók egész héten úgy készültek, hogy meglepetést szereznek.

Péter Gyöngyi

Dunaújváros: Pisák - Hosszú 3, JÓKAI 6, Gerstmár, Sánta, Ferling 4 (2), Erdősi 8. Csere: Vig (kapus), Gera 1, Takács L., Berta 1, Takács D. 1, Takács F. 1, Gáspár 1, Sári 1. Edző: Gulyás István.

Siófok: HERR O. - Bódi 1, Szalai 3, Bogdanovics 4, Kiss O. 6, MÖRTEL 6, SZEPESI 10 (2). Csere: Lajtos (kapus), Takács D., Mikó 1, Németh, Bloj, De Souza 1. Edző: Imre Vilmos.

Kiállítások: 12, illetve 12 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 2/2.

Amint elindult a mérkőzés, Ferling Bernadett azonnal őrzőt kapott, és ez rá is nyomta a bélyegét a hazaiak támadójátékára. Ám az akarat, a küzdelem dicséretes volt a Dunaújváros kézilabdájában. A 10. percben Imre időt is kért, mert csak 5-5-re állt a találkozó. Sőt, a 16. percben Gáspár és Erdősi góljával 10-8-ra vezetett a hazai együttes! Sajnos ez tiszavirág-életű örömmé vált. Elrontotta a Regale a félidő végét. Visszaköszöntek az eddigi hibák: labdaeladás, ziccerek kimaradása, és persze ehhez pluszban Herr Orsolya kapus megdicsőülése is rontott a hazai helyzeten. Sajnos a második játékrészt is érthetetlen hibákkal kezdte a dunaújvárosi gárda, ám foggal-körömmel küzdött. Végre Mörtel Renáta is őrzőt kapott, de ez már elkésett. Előbb kellett volna. Már 28-21-re is vezetett a fürdőcsapat, amikor egy utolsó rohamot indítottak a hazaiak. Ennek meg is lett az eredménye. 28-25-re, azaz csak három góllal vezetett a Siófok az 55. percben. Izgalmassá vált a találkozó hajrája. De a rontások sorozata sajnos nem szakadt meg, ráadásul két abszolút helyzetet hagytak ki a hazaiak, és az előnyt máris növelte a vendéggárda, amely öt góllal nyert. Pedig ha a hibák fele elmarad - megkockáztatható - a Dunaújváros a pontszerzés közelébe jut. Így, ahogy Gulyás mester nyilatkozta: Voltak szakaszaink a mérkőzésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!