18°
19°
10°

A dunaújvárosi Hikari Dojo karateklub 25. születésnapját ünnepli

Dunaújváros - A Tokió - Kokushikan egyetem karatés küldöttsége tizenöt karatékával és két edzővel érkezett országunkba a Magyar JKA Karate Szövetség meghívására.

Ismereteink szerint ezen az egyetemen többek között általános- és középiskolás testnevelő tanárokat képeznek nagyon sok – nem csak keleti eredetű – sportágban. Ebből a küldöttségből az idén 25 éves jubileumát ünneplő Makita-Hikari Dojo vendége volt háhárom karatéka – nevezetesen Shota Hurisawa, Kota Suzuki és Ryutaro Ojima – pár napig.

Kicsiknek és nagyoknak is tartottak nagyon jól felépített- és nem mellesleg nagyon jó hangulatú edzéseket, ahol megcsillantották nagyszerű képességeiket. Az edzéseken túl ismerkedtek a várossal – sajnos nem túl sok látnivalónk van – és a magyaros gasztronómiával. Február 19-én, pénteken a hikarisok hagyományos – immár kilencedik – farsangjára került sor a Campus étteremben, ahol a japán vendégek pillanatok alatt bekapcsolódtak a buliba .

A mulatságon Fróna Gyuri bácsi az elnökség tagja köszöntötte a résztvevőket, majd jelmezes felvonulás után kicsik, nagyok, szülők és a női konditornások adtak fergeteges műsorokat, ezek után disco volt a program. A farsangi eseményen hirdették ki az egyesület tagjainak meghirdetett rajzverseny – huszonkét rajz érkezett be az egyesületben folyó munkát illusztrálva – helyezettjeit – Nagy Andrea Panna, Szigeti Boglárka, Szabó Levente személyében. A Hikari Dojo-ban a könnyedebb pillanatok után folyik tovább a munka, sorban következnek a tervezett események, versenyek, ahol szeretnének a karatékák tisztességgel helytállni. Az egyesület továbbra is várja az új jelentkezőket, hétköznaponként 15 órától 20 óráig az Interspar melletti edzőteremben.

 


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
Az anyatejnek nincs párja
Újra nő a szoptató édesanyák száma, de nem eléggé
Koncert / 1 órája
Majdnem valaki címmel Udvaros Dorottya a MOM-ban énekel
A szeptember 29-i esten Hrutka Róbert zenekara kíséri majd az előadót.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Dunaújváros / 1 órája
Futócipőt húzott a város! (Frissítve)
Szabó Szabolcs
Klímastratégia / 2 órája
A klímavédelem és a változás veszélyei! Alakítsunk ki stratégiát együtt!
L. Mészáros Irma
Esős ősz – Nyereményjáték / 3 órája
Borongós őszi pillanatkép Dunaújvárosból – – Küldjön képet és nyerjen egy esernyőt!
duol.hu
Hidrológusok / 3 órája
Óriási jelentőségű változások adnak munkát a mérnököknek
Pekarek János
Tűzoltóságok / 3 órája
Lánglovagok versenye a Szalki-szigeten
Szabó Szabolcs
Még nagyobb baj jöhet / 3 órája
Gátszakadás fenyeget, tízezreket kellene evakuálni Puerto Ricón