Sport

2016.11.16. 21:25

Végre sikerült, legyőzték a bajnok Újpestet a vízilabdás lányok

Dunaújváros - Elveszítette veretlenségét szerdán az UVSE női vízilabda együttese, miután kőkemény védekezésre épülő játékával a DUE-Maarsk Graphics gárdája felülmúlta a címvédőt a rangadón. Nem is akárhogy!

Gallai Péter

Megérte kimenni szerdán az uszodába, vagy leülni a televízió elé. Ugyanis a női vízilabda bajnokság csúcsrangadóján a DUE-Maarsk csapata legyőzte az Újpestet. Nem is akárhogy, nem is akármilyen játékkal!Már az előző szezon döntős párharca során is rángatta az oroszlán bajuszát a dunaújvárosi csikócsapat, ám akkor még jobb volt a klasszisok sorát felvonultató, Európa legjobbjai közé tartozó Újpest. Szerdán azonban megtört a jég, s Mihók Attila csapata fantasztikus játékkal, 7-4-re legyőzte a bajnokot.

A délutáni időpont ellenére telt ház volt a Fabó Éva Sportuszodában, a hazai szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, rangadóhoz illőt

Lent Vályi Vanda, aki csapata és a meccs legeredményesebbje lett, három gólja pedig élményszámba ment

A következő két és fél hét erőltetett menetét kezdte meg a dunaújvárosi csapat tegnap, a középszakasz derbijén a címvédő Újpest érkezett az ezüstérmeshez. Ami az előző szezon döntős párharcában, és az alapszaksz első meccsén - akkor 13-7-re simán nyert az UVSE - sem sikerült, most igen.

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - UVSE

7-4 (1-0, 2-2, 3-2, 1-0)

Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Kun, Marjay.

DUE-Maarsk: Kasó - Szilágyi, Menczinger 1, Gurisatti 1, Horváth B., Somhegyi, Vályi F. 1. Csere: Kiss (kapus), Ziegler, Garda 1, Mchunu, Vályi V. 3, Huszti, Lara Luka. Vezetőedző: Mihók Attila.

UVSE: Gangl - Czigány 1, van der Sloot, Kisteleki H., Szücs, Keszthelyi 2, Csabai. Csere: Takács V., Kuna 1, Hertzka, Kövesdi. Vezetőedző: Áts Bertalan.

Gól emberelőnyből: 0/2, illetve 2/9.

Gól ötméteresből: - , illetve 0/1.

Az első negyed sokáig a vízi ütközetekről, védésekről szólt, míg nem sokkal a vége előtt Menczinger megtörte a gólcsendet. A folytatásban két emberelőnyt kihasználva fordítottak a fővárosiak, egyébként ekkor már hat hazai kiállítást jegyezhettünk fel, a túloldalon pedig egyet sem. Szerencsére Csabai kihagyott ziccere után Garda megpattanója bement, majd Vályi Fanni lökete is hálót ért, méghozzá belülről (3-2).

A szünet utánra áthúzódó emberelőnyt Keszhelyi váltotta gólra, Gurisatti szépségdíjas találata után Menczinger magát sem kímélve, fejjel blokkolt egy nagy lövést, ami után le is kellett cserélni. Ám ez a jelenet is mutatta: a dunaújvárosiak elképesztő elánnal harcoltak, lélegzetvételnyi helyet sem hagytak a vendégeknek. Kuna egyenlítése után (4-4) Vályi Vanda percei következtek, előbb a Béke térről akasztott be egy bombát, majd talpra ugrasztva a telt háznyi közönséget, megduplázta csapata előnyét.

A záró felvonásban sem veszített keménységéből a csata, a bírói síp nem egy esetben néma maradt, amikor egy dunaújvárosi játékost süllyesztettek el ziccerben. Igaz, a túloldalon is befújtak több kontrát, s eközben a két kapus tartott bemutatót. Majd érkezett a meccs embere, Vályi Vanda, aki a félpályáról tüzelt, s talált. Több gól már nem esett, a fantasztikusan nagyot küzdő DUE-Maarsk hosszú veretlenségi sorozatát megszakítva, parádés játékkal győzte le Európa egyik élcsapatát.

A meccs után Gurisatti Gréta nyakában egy aranyérmet fedeztünk fel. - Egy kisgyerektől kaptam, azért, mert jó voltam - adta meg nevetve a magyarázatot. Nos, ez a medál mindenkinek kijárt a tegnapi teljesítményéért.

Mihók Attila: - Mint általában a nagy győzelmek esetén, egy ilyen minőségű csapatot csak klasszis védekezéssel lehet legyőzni. A siker kulcsa ebben rejlett. Megmondom őszintén, legszebb álmainkban sem gondoltuk, hogy négy kapott góllal zárunk az Újpest ellen. Az első perctől kezdve beleálltunk a test test elleni kontaktokba. Nagyszerű győzelmet arattunk, szinte végig irányítottuk a játékot.

Áts Bertalan: - Elsőként szeretnék gratulálni a Dunaújvárosnak és Mihók Attilának, hogy legyőztek minket. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, a hazaiak vagy kivédekezték támadásainkat, vagy a nagyon jól védő Kasó hárított.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!