Sport

2009.12.31. 03:27

Nagy csata nélkül, hat újpesti góllal

Dunaújváros - Két ősi rivális, az Újpest és a Ferencváros találkozott tegnap a kupa első elődöntőjében. A várt nagy csata ezúttal elmaradt: az újpestiek simán nyertek, gólt sem kaptak.

Agárdy Csaba

Akkor nézzük a játékot! Mindkét csapat nagy hévvel kezdett, de az újpestiekben talán több volt a tűz. Ami viszont biztos, hogy a lilák jobban játszottak az első húsz percben, végig uralták a játékot. A 11. percben Kyrychenko révén meg is szerezték a vezetést, majd három perc múlva kettőre növelték előnyüket - Dubek volt eredményes. Újabb két perc, és ismét jött Kyrychenkó, és máris három volt a különbség. Ekkor a Fradi-tábor kedveszegetté vált, az addig rendkívül lelkes, hangos és sportszerű zöld-fehér hívek csapatuk éltetése után a szokásos, Újpestet gyalázó rigmusokba kezdtek.

A második harmadot hatalmas iramban kezdték a csapatok. A Ferencváros játékosain látszott, hogy a 3-0-ás hátrány ellenére egyáltalán nem gondolnak vereségre, a kupából való kiesésre. Szikrázó volt a küzdelem, rengeteg kemény ütközést láthattak a szurkolók, azonban minden a játék szabályainak megfelelően történt. Mindkét oldalon gyorsan alakítottak ki helyzeteket a csatárok, a nagyobb lehetőségek a Fradi előtt adódtak. A 31. percben mégis az Újpest szerzett vezetést: egy Fradi-helyzet után ketten léptek nagyon szépen meg, s az egykor Dunaújvárosban is játszó Borbás belőtte csapata negyedik gólját. Ez már a ferencvárosiaknak is sok volt, látszott a játékukon, hogy érzik, itt ők már fordítani nem tudnak. Nem is tudtak, sőt, a befejező játékrészben Sikorcin és Németh P. is betalált Budai kapujába. Az Újpest tehát várhatja a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!