Hosszú kihagyás után a DKKA együttesében újra játszott Micijevic

2019.03.23. 00:43

Nagy akarattal játszva fölényesen verték Kínát

A Magyarországon edzőtáborozó és a tokiói olimpiai részvételt megcélzó kínai válogatottat fogadta pénteken este a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabda együttese.

Gallai Péter

A kínai női válogatott legutóbb szeptember végén, illetve október elején járt Magyarországon, akkor a B keret a többi között a Dunaújvárossal is megmérkőzött, a találkozót 29–16-ra nyerte a ­DKKA. Az ázsiai csapat most ismét hozzánk jött „tanulmány­útra”, amelynek során öt találkozót játszik, a sorban a negyedik volt a pénteki, dunaújvárosi találkozó. A DKKA kerete nem lehetett teljes, hiszen a korosztályos és felnőttválogatottnál számításba vett játékosok hiányoztak György László csapatából. Egyébként a kínaiak a kézilabdát is szeretnék minél magasabb szinten játszani, s a Nemzetközi Kézilabda Szövetség is rendkívül fontosnak tartja az övék és az Egyesült Államok mielőbbi integrációját, felzárkóztatását, amiben a magyar szövetség is szerepet vállal.

Szakvezetői poszton már erősítettek, a csapatot a német Jörn-Uwe Lommel vezeti, aki korábban a Füchse Berlin vezetőedzője és a THW Kiel másodedzője volt hazájában férfivonalon.

Cifra Anita három gólt szerzett a pénteki felkészülési találkozón, ami fontos volt a jövő heti, Kisvárda elleni, hazai bajnoki előtt
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

DKKA – Kína 33–20 (18–8)

DKKA: Csapó Kyra 1 – Nagy Zs. 1, Ferenczy 4, Szalai 3, Czifra 3, Micijevic 4, Molnár 5. Csere: Vártok (kapus), Nick 4, Bouti 3, Monori 3, Dombi, Frányó, Takács C. 2. Vezetőedző: György László.

Örömteli volt, hogy a találkozón játékra jelentkezett a súlyos térdsérülése miatt hosszú kihagyásra kényszerülő horvát válogatott, Micijevic. A meccs első gólját a kínaiak szerezték, amire gyorsan hattal felelt a Kohász, és a szünetig folyamatosan nőtt tovább az előny, köszönhető a jó védekezésnek és támadásnak. A második játékrészben sokat cseréltek a hazaiak, a fiatalok is szerepet kaptak, ugyan néha nem volt olyan acélos a védelem, de a magabiztos hazai győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

György Lászlónak nagyon tetszett csapata hozzáállása és elszántsága, helyenként kifejezetten szépen kézilabdáztak a lányok. Fontos mérkőzés volt ez számukra, a jövő heti, Kisvárda elleni, hazai bajnoki előtt.

A magyar felnőttválogatott is ázsiai vonalon

A héten Balatonbogláron edzőtáborozik a magyar női A és B válogatott, az A csapat vasárnap 15.15 órától Siófokon a novemberben világbajnokságot rendező Japán elleni találkozóval zárja a programot, ebben a keretben Kazai Anita képviseli a ­DKKA-t. A B ben Szekerczés Luca és Grosch Vivien. – Az elsődleges és legfőbb célunk a júniusi, Ausztria elleni világbajnoki selejtező sikeres megvívása, ennek rendeljük alá ezt a hetet is – mondta Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

A hazai rendezésű nyári Eb-re készülő U 19-es válogatott szintén Siófokon péntektől négyes tornán készül a francia, a német és a dán korosztályos csapat ellen, Dunaújvárosból Csapó Kincső és Mihály Petra kapott meghívót. Szintén ezeken a napokon Franciaországban és Szlovákiában pedig a női U 17-es válogatott játszik felkészülési találkozókat három DKKA-játékossal – Németh Kata, Koronczai Petra, Pál Eszter – a soraiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában