vízilabda

2019.05.04. 11:00

Mutassák meg, mire képesek, ennyivel tartoznak maguknak

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabdázói ma 15 órától a bajnoki döntő harmadik összecsapását játsszák a címvédő Újpest ellen a Hajós-uszodában. Ugyan a fővárosiak 2–0-ra vezetnek a három sikerig tartó párharcban, de Mihók Attila csapata már csak az önbecsülése végett sem adja fel a csatát.

Gallai Péter

A finálé első két összecsapása ellentétes képet mutatott, a rajton az első kettő, a második meccsen pedig az utolsó két negyedben mutatott játék eredményezte a vereséget. Így most már „csak” az kell, hogy a DUE-Maarsk négyszer nyolc percre állandósítsa a jó játékot. Persze a klasszisok sorát felvonultató UVSE ellen ez egyáltalán nem lesz egyszerű, miután – bár ezzel a jelzővel nem szeretik illetni – amolyan mumusnak számítanak.

A kapitány, Garda Krisztina nagyon bízik a csapatban
Fotó: MVLSZ

– Való igaz, az elmúlt években nem sok sikerélményünk volt ellenük, az ötven egymás elleni meccsből talán nyertünk kétszer, és volt három döntetlenünk, ezek alapján nyilván nem nekünk áll a zászló. Ám ezzel nem kell és szabad foglalkozni, azt kérem a csapattól, hogy teljesen mindegy, mi az állás, magunk, a velünk dolgozók miatt és a nekünk szurkolókért mutassuk meg, mit tudunk. Edzettünk annyit egész évben, hogy ennyivel tartozunk magunknak – kezdte a kapitány, Garda Krisztina.

Azt mondja, ahogyan kezdték a második találkozót, az jó kiindulási alap lehet szombatra, de ezt a sebességet végig kell bírni az egész találkozó során. El kell kerülni, hogy megint szétessenek a támadásaik, amikor messziről lövöldöznek, vagy el sem vállalják azokat. – Azért azt mindenki tudja, hogy a túloldalon nem egy olyan játékos van, aki meccseket képes eldönteni, s ha kimegyünk szorosan az egyikre, hogy ne lőjön, akkor ott a másik. Ráadásul az UVSE-nél a fiatalok eljutottak arra a szintre önbizalomban, ha ők kerülnek ziccerbe, akkor gátlástalanul ellövik a labdát, ami egy dolog, de általában be is megy. Nálunk szívvel-lélekkel dolgoznak és mennek az ifjak, akik az elmúlt években rengeteget fejlődtek, de szerintem még több vagányságra van szükség a részükről, nem kell attól félni, mi lesz akkor, ha kimarad a helyzet. Nagyobb baj, hogy sajnos a húzóemberek az elmúlt két találkozón nem azt hozták, mint amit várni lehet tőlük. Bízom benne, ma hozzáteszik a részüket, mert nagyon sokat tudnak erről a játékról – mondta.

Garda Krisztina nem kifogásként, de hangsúlyozta, nagyon megterhelő számukra az a rengeteg utazás, amit az uszoda felújítása és bezárása miatt kialakult helyzet okozott, és azért a hazai pálya előnye is hiányzik mellőlük.

– Azonban nagyon fontos, hogy itt még nincs vége semminek, azért a történelemben volt már olyan, hogy 0–2-ről fordított egy csapat. Szeretnénk ma megtenni ehhez az első lépést, bízom a lányokban, hogy nyerhetünk meccset, meccseket az UVSE ellen is. Hiszen azt sem várta senki, hogy megnyerjük a LEN Kupát, vagy az európai kupafináléban legyőzzük a jóval magasabban jegyzett orosz Kirishit is. Amennyiben azt nézem, hogy a BVSC és a Fradi a bronzérem mellett azért is küzd, hogy melyikőjük indulhat az Euroligában, nekünk ez pedig már megvan, akkor mondhatjuk, a célunkat teljesítettük. Azonban ha már itt vagyunk, természetesen nem elégszünk meg ennyivel, mindent megteszünk, hogy az érmek átadását elnapoljuk – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában