Australian Open

2019.10.08. 12:30

Murray indulhat Melbourne-ben

A háromszoros Grand Slam-bajnok ott lesz a januári ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján.

Andy Murray of Britain reacts while playing against Juan Ignacio Lóndero of Argentina during their first round men's singles match at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 7, 2019. (Photo by NOEL CELIS / AFP)

Forrás: AFP / Noel Celis

Fotó: AFP

A melbourne-i szervezők keddi tájékoztatása szerint a skót játékos a sérülés miatt hosszabb kihagyásra kényszerült teniszezőknek járó, úgynevezett védett ranglista alapján kapott helyet a mezőnyben. Murray az idén már az 500-on kívülre csúszott az ATP-rangsorban, és jelenlegi 289. helyezése alapján sem lehetne ott az év első GS-versenyének főtábláján.

A 32 éves játékos az idei Australian Openen könnyekkel küszködve jelentette be, hogy elhúzódó csípőproblémái miatt legkésőbb a wimbledoni bajnokság után visszavonul. Ehelyett azonban újabb műtétnek vetette alá magát, és egyesben augusztusban visszatért Cincinnatiben.

A korábbi világelső azóta egyre jobb formába lendül, és a múlt héten, Pekingben egy év után ismét negyeddöntőt vívott egy ATP-tornán.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában