Sport

2009.10.21. 02:29

Mindennap edzenek a lányok

Dunaújváros - A Dunaferr SE női kézilabdacsapatának megszűnésével (vagy mondjuk inkább átalakulásnak) a Dunaújváros NKKSE utánpótlása is jelentős változáson ment keresztül.

Jankó Árpád

- Szeptemberben jó pár játékostól megváltunk. Ők a Dunaújvárosi AC csapatában kézilabdáznak tovább. Megalakult az ifjúsági és a serdülő együttesünk is. Az a gárda, amelyiket ifjúságinak nevezünk, szerepel az NB I-es serdülő és az NB I ifjúsági bajnokságban, sőt, a felnőtt megyei bajnokságban is.

- Ez nem látszik egyszerű feladatnak. Mik az első őszi tapasztalatok?

- Nyár végén eredetileg nem terveztük az indulást a megyei bajnokságban, végül mégis neveztünk. Ebben a csoportban kézilabdáznak azok a játékosok, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak a másik sorozatban. Jelenleg a mieink vezetik a tabellát.

- Nyilván ehhez a terheléshez megfelelő keretre van szükség...

- Huszonhárman vagyunk, s a lányokhoz időnként csatlakozik három, a felnőtt keretben is foglalkoztatott játékos. Berta Nikolettről, Felső Annáról, Takács Fruzsináról van szó. Az első csapatnál Radulovics és Ferling visszajövetele azt jelentette, hogy a fiataloknak az ifiben több lehetőség adódik a játékra. Lejátszanak egy bizonyos időt az ifiben, átöltöznek, és máris bemelegítenek a felnőttek csoportjában, hiszen a mérkőzések egymást követik. Az kedvező, hogy van lehetőségem forgatni a keretben lévő játékosokat. A lányok fele vidéki. Nagyatádtól Miskolcig, sok helyről jöttek. Rajtuk kívül meg kell említeni a másik, kimondottan serdülő csapatunkat is, amelyik az OSB-ben kézilabdázik.

- Milyenek az eredmények?

- Az ifjúsági bajnokságban a tabella végefelé állunk, az NB I-es serdülőben viszont az ötödik helyen. Csak a Fraditól és a Győrtől kaptunk ki. A helyzet tehát az, hogy a lányok visszajátszanak, és egyúttal feljebb is kerülnek. Ez nem baj, mert a legfontosabb a sok-sok gyakorlás, a játék. Nagyon komolyan dolgozunk, mindennap van edzésünk. A negatívum az, hogy az ifjúsági csoportban most kevesebb a sikerélményük.

- Azaz a mély vízbe dobva adott a fejlődéshez a lehetőség?

- Számomra öröm, ha a mérkőzéseken látom az edzéseken begyakorolt figurákat. Nagyon fogékonyak, ügyesek a lányok. A decemberi szünetben többek között a szélsőjátékot gyakoroljuk. Tervezünk télen tornákat is, amelyekre meghívjuk a Kiskunhalas, a Hódmezővásárhely, a Veszprém csapatait.

- Hogyan képzeli el most a bajnoki év eredményeit?

- A serdülő bajnokságban az első hat a cél. Az ifjúságiban a nyolcadik-kilencedik hely. A megyei bajnokságot pedig szeretnénk megnyerni, és akkor vállaljuk az NB II-ben a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!