Sport

2016.08.10. 18:55

Mindenki edzésben - Az összes posztra van már két közel azonos képességű játékos

Dunaújváros - Beindult a gépezet. Ezzel a tényközléssel kezdte az beszélgetést a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának ügyvezető igazgatója. A lényeg persze tényleg ez, mert minden korcsoportban elkezdték az edzést a dunaújvárosi csapatok, a serdülőktől a felnőttekig.

Jankó Árpád

- A nyári szünet hamar eltelt, nem is volt túl hosszú, hiszen például a serdülő 2 egy hetet töltött jutalomból lovastáborban, július elején pedig Takács Józsefné U13-as gárdája vett részt egyhetes tornán Szlovéniában. A közelmúltban pedig Viborgban játszottak egy tornán az utánpótlás csapatok, összesen harminchat játékossal. Ez a viborgi-dunaújvárosi kapcsolat már három éves. A dán partnerrel tárgyalunk egy komoly együttműködési megállapodásról. Ezt szeretnénk aláírni, amely szakmai, módszertani közös munkálkodást jelent, és fektet le papírra. Ezenkívül az utánpótlás edzők két-három hétre látogatást tesznek a másik félnél. Néhány fiatal tehetséges játékost is kölcsön adunk majd fél vagy egy évre Ez is a kölcsönösség alapján történik majd. Iskolák közötti együttműködés is szóba jött, és továbbra is megyünk a dánokhoz különböző kupákra. A dán-magyar kapcsolat klubszinten is nagyon hasznos lesz, ebben bízunk. A dánok is érdeklődnek a mi akadémiai rendszerünk, módszertanunk iránt - foglalta össze Szemenyei István ügyvezető igazgató a két ország kézilabda sportjának kapcsolatát.

Szemenyei István meggyőződése, nagyszerű csapatuk lesz idén is Fotó: Ady Géza

Arról nem is beszélve, hogy pénteken és szombaton zajlanak majd a Dunaújváros Sportcsarnokban az V. Kohász Kupa eseményei. Komoly csapatok érkeznek a kupára. Itt lesz a házigazda Kohászon kívül a Viborg, a Podravka, a Tus Metzingen, valamint a Békéscsaba és a Debrecen csapata. A kupa pénteken a Debrecen - Metzingen találkozóval kezdődik 9.30 órakor. Szombaton a kezdés tíz órakor lesz, s az eredményhirdetésre 15.30 órakor kerül sor.

Legalább három stílus csap majd össze játékban a Kohász Kupán. A sors pedig úgy hozta, hogy a nálunk edzőtáborozó Metzingen csapata ellen nyertük el az EHF Kupát. Hétfőn pedig a felnőtt csapat utazik a németekhez edzőtáborozni. Azt mondhatjuk, hogy nagyon kemény, komoly munka folyik a felnőtteknél. Folyamatosan, pihenés nélkül dolgozik Zdravko Zovko együttese.

Arra a kérdésre, milyen csapat lesz ősszel a Dunaújvárosi Kohász NB I-es gárdája, az ügyvezető így felelt:

- Igaz, hogy néhány nagyszerű volt játékosunk hiányozni fog, vagy már nem játszanak, vagy nem nálunk kézilabdáznak, de az új átigazolásoknak köszönhetően örömmel nyilatkozhatom, komolyabb a keretünk a tavalyinál. Mondhatjuk, hogy minden posztra van már két közel azonos képességű játékosunk. A fiataljaink erősödtek, tehát gazdagabbak leszünk variációs lehetőségben is. Meggyőződésem, hogy nagyszerű csapatunk lesz idén is.

A serdülőknek csütörtökön rendeznek tornát

Szinte valamennyi korosztályban szervez kupát, tornát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a közeljövőben. A DKKA serdülő felkészülési torna augusztus 11-én csütörtökön kezdődik mégpedig két csoportban. „A" csoport: Alba Fehérvár, Angyalföldi Sportiskola, Dunaújvárosi Kohász Akadémia I. „B" csoport: Érd, Siófok KC, Dunaújvárosi Kohász Akadémia II. A torna reggel 9 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában. A mérkőzések kétszer húsz percig tartanak. 16.30 órakor lesz az eredményhirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!