Sport

2009.08.29. 02:29

Minden tisztázódott - Kialakult az Acélbikák kerete

Dunaújváros - A DAB. Docler jégkorongcsapata tegnap a jégcsarnok VIP-termében idénynyitó sajtótájékoztatót tartott. Ezen bemutatták az új játékosokat.

Agárdy Csaba

Idősebb Azari Zsolt, a DAB. Docler ügyvezető igazgatója így köszöntötte a megjelenteket: 

- Ennek a sajtótájékoztatónak az egyik legfontosabb célja, hogy véget vessünk a találgatásoknak és tisztázzuk, kik is játszanak majd az idén a Dunaújvárosi Acélbikák csapatában. Sajnos Sándor Szilárd nem jön hozzánk, pedig mindenben megegyeztünk az SC Csíkszeredával. Az ajánlatot ők küldték, mi elfogadtuk, utána ők még srófoltak az áron, ekkor mondtuk, köszönjük szépen. Úgy érzem, a Csíkszereda rajtunk kívül bárkihez elengedte volna a játékost, csak hozzánk nem, nem akarták, hogy mi erősödjünk vele.

Azari Zsolt elmondta még, hogy az alapelvük nem változott: továbbra is a dunaújvárosiaknak, a dunaújvárosiakért, dunaújvárosiakkal akarnak jégkorongozni, majd így folytatta: - Tavaly elhatároztuk, hogy a kanadai hokikultúrát honosítjuk meg Dunaújvárosban. Az első akadályt úgy érzem, sikeresen vettük, de az út vége még nagyon messze van, évek kellenek ahhoz, hogy révbe érjünk. 

Ezután bemutatták az új játékosokat. Akit mindenki ismert, az a védő Lencsés Tamás, ő dunaújvárosi nevelés, és tavaly egy évet a Budapest Stars-ban töltött, most visszatért, ahogy mondta nagy örömmel . 

A csapat első számú kapusa a szlovák Peter Sevela lesz, aki az extraligás Zsolnától érkezett. Őt egyébként nem más, mint a csapat tavalyi kapusa, Jozef Racko ajánlotta. 

A védelem alaposan megerősödhet - szó szerint - a 194 centis 95 kilós cseh hátvédel, Jan Fiserával. A huszonhárom éves játékos korábban a cseh junior Extraligában, míg tavaly a cseh másodosztályban szerepelt. 

A csatársorba a kanadai Kurt MacSweyn érkezett, ő 28 éves. Hazájában a legerősebb junior ligában, az OHL-ben játszott, majd az elmúlt éveket Európában töltötte. Legutóbb az olasz másodosztályú Egnában hokizott. 

A csapat tegnap lapzártánk után az FTC ellen felkészülési mérkőzésen be is mutatkozott. Erről és a mai Nagytopolcsány elleni - ugyancsak felkészülési meccsről - hétfőn számolunk be. A Topolcsány elleni derbi 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!