Sport

2016.02.17. 18:38

Egyéni és csapat területi bajnokságon szerepeltek a dunaújvárosi birkózók

Dunaújváros - Február 14-én a Ceglédi VSE Nyársapáton rendezte meg az egyéni területi bajnokságot, valamint a területi csapatbajnokságot diák és serdülő korosztályokban.

Az egyéni megmérettetéseken szépen szerepeltek a dunaújvárosiak. A három korosztály összesített eredményei alapján az egyesületi versenyben a házigazda Cegléd mögött a második helyen végezett, megelőzve az Érdi Spartacust. A csapatbajnokságokban a serdülő korosztályban sikerült kivívni az országos döntőbe jutást, hiszen a Dunaferr a második helyen zárt a Cegléd mögött. A diák csapatnak ez a bravúr nem sikerült, mivel a sok beteg miatt több súlycsoportban nem volt versenyzőjük, így csak a negyedik helyen zártak.

Az egyéni versenyben Sallai Sándor, Mezei Kristóf, illetve a serdülő korosztályúak közül mindenki teljesítményét ki lehet emelni. A nagyon erős mezőnyben (168 fő, tizenhat egyesület) kiélezett küzdelmeket vívtak, látványosan, taktikusan birkóztak.

A dunaújvárosi fiatalok csoportja. Az edzők elégedettek voltak a tanítványokkal. Fotó: amatőr felvétel

Eredmények, Dunaferr SE. Diák II. korcsoport: 26 kg: 1. Góczán Barnabás. 32 kg: 3. Gajzer Bálint. 35 kg: Kovács Péter (helyezetlen). 38 kg: 3. Virág Tamás. 63 kg: 2. Barkóczi Soma. Diák I. krcs., 38 kg: 3. Mezei Kristóf. 46 kg: 2. Kallós Ádám. 50 kg: Pintér Ádám (helyezetlen). 54 kg: 2. Bartek Dávid. 69 kg: 1. Sallai Sándor. 69 kg: 4. Grosch Iván.

Serdülő krcs., 35 kg: 1. Futó Arnold. 42 kg: 1. Bara Edvárd. 46 kg: 2. Virág Márk. 54 kg: Ignácz Viktor. 63 kg: 3. Vasas Bence. 69 kg: 3. Veres-Kovács Ádám. 69 kg: 5. Czeilinger Ádám. 69 kg: 5 Bartek József.

Gurics György BDSE (Dunaújváros)

Diák II. krcs., 32 kg: 3. Rostás Arnold. Diák I. krcs., 32 kg: 3. Sipos Adrián. Serdülő krcs., 46 kg: Sebestyén Fábián (helyezetlen).

Enying VSE (Dunaferr kihelyezett csoport)

Serdülő krcs., 69 kg: Paulus András (helyezetlen). 76 kg: Dobrosi Dániel (helyezetlen).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!