Sport

2013.02.17. 19:26

A Rácalmás ''farsangolt''

Öt férfikézilabda-csapat és három női gárda NB II-es és megyei első osztályban szereplők - vettek részt szombaton az Arany iskolában a Farsang Kupán.

Jankó Árpád

A tizenhárom mérkőzésen 464 gólt láthatott a közönség. A jó hangulatú, nagyszerűen szervezett tornán szinte minden szakvezető kiemelte a Farsang Kupa hasznosságát. Ez nem véletlen, mert a felkészülés végén ez a nap - reggeltől estig zajlottak a meccsek - sok tapasztalatot tartogatott az edzők számára, hiszen március 9-én folytatódik a tavaszi sorozattal a bajnokság. A férfiaknál a győzelmet a Rácalmás szerezte meg a DAC előtt.

 

A dunaújvárosi Németh Ákos három gólt dobott a rácalmásiaknak (Fotó: Vohlmann György)

Rendkívül hasznos és jó hangulatú mérkőzéseket játszottak a Farsang Kupán a meghívott NB II-es és megyei bajnokságban szereplő férfi és női kézilabdacsapatok. 

Csöregi László, a torna  szervezője, rendezője szerint  a bajnokságok márciusi indulása előtt   a felkészülés végén  minden csapat lemérheti, hogy áll  játékban. Ezt a nézetet osztották  a csapatok edzői, köztük Zilahi János,  a  KRSE (készenléti rendőrség)  szakvezetője is.  Csapata a Budapest-bajnokságában szerepel.

 



- Tavaly mi nyertük meg itt a Farsang Kupát, de idén  erősebbek az ellenfelek. Örömmel jöttünk  megint Dunaújvárosba, mert ebből a sorozatból sokat kamatoztathatunk. A mi egyesületünk 2006-ban alakult, női csapatunk is  játszik. Tavaly  bajnokok lettünk, de anyagi okok miatt nem tudtuk vállalni az NB II-es indulást. Az egységes csapatjáték,  a küzdeni tudás - ezek az erényei az együttesemnek.  Két meghatározó játékosunk sérült, az ő hiányukat meg is érezzük ezen a kupán. De a meccseken kívül maga a rendezvény is tetszik nekünk - nyilatkozta a fővárosiak edzője. 

A női fronton  három együttes, az NB II-es DAC, a szintén másodosztályú Tolna KC és a megyei első osztályban szereplő és magasan vezető,   minden bizonnyal rövidesen ismét másodosztályú Duna-Pent csapata játszott. 

Az egész nap zajló csatározások  elején már látszott, hogy a    fiúk mezőnyében a  bajnokságban nagy reményeket pátyolgató Rácalmás, a  szintén megyeiben kézilabdázó DAC  (őszi  listavezető a Rácalmás előtt) és a KRSE  együttese  harcol majd a tornagyőzelemért. Azután az esélyes trióból kiesett a budapesti  rendőrségi gárda, és így izgalommal várhattuk   a Rácalmás és a DAC   csapatának rangadóját.

A rácalmási Horváth Dániel nagyszerűen játszott.  A DAC  csapatának hálóját kilencszer zörgette meg (Fotó: Vohlmann György)

Gyorsan megszerezte a vezetést    Princzes Attila legénysége, és azt nem is engedte ki a kezéből. Igaz, a   DAC csapatának ásza,  Csermák Gábor hiányzott, mert edzőként a gyerekcsapatával szerepelt másutt, csak késő délután csatlakozott   csapatához.  Végül a küzdelmes  mérkőzésen  21-17-re a rácalmásiak nyertek.

A kupagyőztes edzője Princzes Attila  is dicsérte a Farsang Kupát, amely sok segítséget adott a bajnokság előtti finomításokhoz. A vesztes fél,  a DAC mestere,  Szabó László  is hasonlóan nyilatkozott. Elmondta, hogy ebben a sorozatban kijöttek csapata  hibái,  de még időben.  Ezeket ki kell javítani. Főképp a zicerrek kihagyását, a szellős, puha védekezést  említette negatív  tényként. 
A végeredmény. Nők: 1. Duna-Pent (4 pont), 2. DAC (2), 3. Tolna (0). Férfiak:  Rácalmás (8), 2. DAC (6), 3. KRSE (4), 4. Bicske (2), 5. Martonvásár (0). A legjobb férfijátékos  Jávorszky Zsolt (DAC),  a legjobb kapus Takács Gábor  lett.  




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!