jól halad a felépülés

2018.02.13. 19:09

Miklós Edit ismét maximálisan terhelheti sérült térdét

Egy hónappal a műtétje után ismét maximálisan terhelheti sérült térdét Miklós Edit alpesi síző.

Budapest, 2018. január 18. Miklós Edit alpesi síző sajtótájékoztatót tart egy budai étteremben 2018. január 18-án. A sportolót megoperálták, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szuperóriás-műlesiklás során bukott és keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért nem indul a phjongcshangi téli olimpián.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

„A tavalyihoz képest sokkal egyszerűbb, gyorsabb lesz a rehabilitáció, a mindennapi gyógytornával kombinálva már erősítek is” – nyilatkozta a Digisport keddi, Sport24 című műsorában Miklós Edit.

A lesiklásban olimpiai hetedik helyezett sportoló hozzátette, már 90 foknál jobban is behajlíthatja és maximálisan terhelheti a lábát. A rehabilitáció a vártnál hamarabb véget ér és egészséges lesz, de mindenképpen kivárja a tervezett hat hónapot, addig biztosan nem szeretne ismét lécre állni – mondta.

Miklós Edit azért nem indul a phjongcshangi téli olimpián, mert január 13-án a jobb térdében súlyosan megsérült a keresztszalag, egy belső szalag és a porc, amikor a világkupa-sorozat ausztriai állomásán, a szuperóriás-műlesiklásban bukott.

Szinte napra pontosan egy évvel korábban, tavaly januárban is megsérült, akkor az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben edzésén bukott, mindkét térdét meg kellett műteni, és csak decemberben térhetett vissza.

Borítókép: Miklós Edit alpesi síző sajtótájékoztatót tart műtétje után.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!