Sport

2016.11.22. 19:35

Mihók Attila kendőzetlen véleménye a piros lapjáról

Szombaton a BVSC büntetőkkel győzte le a Dunaújvárosi Egyetem-Maarks Graphics együttesét a Magyar Kupa dunaújvárosi elődöntőjében. A két együttes szerdán ismét összecsap egymással Budapesten, ezúttal a bajnokságban.

Gallai Péter

Elképesztő fordulatok, majd krimibe illő végjáték után büntetőkkel nyert a BVSC a dunaújvárosi csapat ellen a kupameccsen. A legfontosabb pillanatokban a hadvezér, Mihók Attila vezetőedző nem lehetett a csapattal, mert kiállították. Mindezekről a klub honlapján fogalmazta meg véleményét, a tőle megszokott módon, kendőzetlenül.

Szombaton hazai közönség előtt úgy sikerült piros lapot kapnom, hogy már a sárgát is valami olyasmiért adta a Csucsu (Birri Gabriella, a szerk.), amiből egy ilyen meccsen kb. 100 van és ami rajta kívül senkinek sem tűnt fel! Nem csoda, hogy Marnitz spori nem is tudta (!!!), hogy már ki van osztva a kötelező, úgyhogy - gondolta - ad egyet valami olyanért, amiért másnak még soha nem adott...

Történt ugyanis, hogy az időkérés után eggyel többen úsztunk vissza, mert a közönség hangos szurkolása miatt Garda nem hallotta, hogy ő jön ki... Sárga! Itt szabályok vannak, kérem! Ja, van mar sárgád? Nem tudtam! Most már tudom! Akkor piros!!! Ennyi Majd jövőre újra megpróbálod!

Mihók Attila egyik verbális csörtéje Marnitz sporttárssal a Magyar Kupa elődöntőjében Fotó: Zsedrovits Enikő

19 éve vagyok a Dunaújváros edzője! Hat Magyar Kupát nyertem a csapatommal, még soha nem játszhattunk négyes döntőt Dunaújvárosban. A közönség megérdemelte, mert Dunaújvárosban a legnézettebb a női vízilabda! ... Had közelítsem meg ezt a dolgot most a klubunk szempontjából: ha a DUE döntőt játszik, ezer ember őrjöng az usziban vasárnap, és a tv-s meccsen olyan hangulatot mutat magáról a sportág, ami mindenképpen a hasznára válik. Nem állítom ha nem kapok piros lapot, akkor nyerünk, hiszen kiváló csapat volt az ellenfelünk, de a BVSC kispadján ott lehetett Matyi, én meg a zsűriasztalnál szurkoltam... Persze ilyenkor jön, hogy akkor csalni kéne a hazai csapatnak? Ugye ezt nem gondolom komolyan? Nem!!! Ezt egyáltalán nem gondolom, de azt sem, hogy van még egy olyan sportág (habár a víz alatti jégkorong berkeiben nem forgok), ahol a két játékvezető, értelmezhetetlen, a sportág népszerűségére erősen negatív hatást gyakorló ítéleteivel úgy sétáljon haza egy ilyen meccs után, mintha minden rendben volna! Ergo mindent lehet! Nem hibázott senki! Sárgát lehet adni! Nincsenek olyan szempontok, hogy a sportág érdeke! Egyféle szempont van! Az edző és a játékosok kussoljanak, bármi is az ítélet! Mindenki hibázhat! Ez így is van, de egy olyan ítéletet, amely erősen befolyásolja a mérkőzés végkimenetelét, talán nagyobb megfontoltsággal kéne adni, és ha már becsúszott, akár a mérkőzés alatt is vissza lehetne vonni nem csak utána, hiszen a közönség nem valószínű, hogy a Miki meg a Csucsu miatt jött ki - írta a dunaújvárosi tréner.

Ami pedig a szerdai derbit illeti, a 18.45 órakor kezdődő összecsapás végkimenetele megjósolhatatlan, hiszen a szezonban a két csapat a bajnokságban és a kupában is döntetlent játszott egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!