JEGYZET

2017.12.22. 06:30

A mennyei megyei szépségei

Fenyő Gábor

Alábbi történetünk a példa rá, nem kell valakinek feltétlenül NB I-es vagy válogatottmúlttal rendelkeznie ahhoz, hogy némi fifika szoruljon belé. Más kérdés, hogy a csalás – legyen szó bármilyen sportágról és annak bármilyen szintjéről – sehogy nem fér bele a sportba.

Az eset az újdonság erejével hat, ám fölöttébb tanulságos. Somogyban (is) befejeződött a megyei labdarúgó-bajnokság őszi idénye – gondolná az egyszerű halandó. Pedig még most, év végéhez közeledve is dúl a csata: igaz, nem a gyepen, hanem az asztal mellett.

A megyei I. osztályú bajnokság őszi zárófordulójában játszották a Nagybajom–Magyaregres-találkozót, amelyet a vendégek nyertek 1–0-ra. Egyetlen játékost cseréltek csak be, így aztán annál nagyobb volt a meglepetésük, amikor a Nagybajom őrá hivatkozva megóvta a mérkőzést jogosulatlan játék miatt, mondván, nem szerepelt a jegyzőkönyvben. Hogy a történet teljes legyen, a szóban forgó játékos neve (is) ott szerepelt a jegyzőkönyvben.

Mármint úgy másfél óráig.­ Aztán eltűnt, pontosabban eltüntették...

Nehezen emészthető a történet, de próbálunk segíteni. A kor követelményei­nek megfelelően a labdarúgás is egyre inkább támaszkodik a világhálóra. A csapatok edzői, technikai vezetői vagy az éppen ezzel megbízott stábtag a mérkőzések előtt gondosan feltölti az MLSZ adatbankjára a saját kezdőcsapatát és a cseréket. Ezt tette a Magyaregres játékos-edzője is. Egy dologra nem figyelt: a Nagybajom szakmai stábját erősítő „úriember” az előző szezonban még náluk edzősködött, s nem törölték a belépési kódját. Merthogy a vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy másfél órával később azzal a kóddal léptek be, törölték az egresi cserejátékos nevét, s egy másikat írtak be helyette.

A másik történetünk még az előző szezonhoz kapcsolódik. Kétségkívül

nagy becsben lehet a gólkirályoknak járó plakett,

mert hiszen a megye hármas Török­koppányban mindent elkövettek annak érdekében, hogy a játékosuké, Orsós Bálinté legyen. Az utolsó két meccsen parádézott emberünk: előbb a Bodrog ellen köszönt be kilencszer, majd a zárófordulóban Patalomban vágott nyolcat. Az viszont téved, aki úgy gondolja, hogy főhősünkre azonmód lecsaptak volna a nagyobb és tehetősebb klubok. Most is Törökkoppányban focizik, s az évad felén tucatnyi találatnál jár. Na majd a tavaszi hajrában...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!