Sport

2017.02.21. 19:45

Megyei diákolimpiai partik a sakktáblánál

Dunaújváros - A Bástya Dunaújvárosi Sakk SE egykori, jelenlegi tagjai közül huszonhatan vettek részt a Székesfehérváron megrendezett megyei egyéni diákolimpia küzdelmein. Izgalmas és komoly partikat játszottak a gyerekek.

Jankó Árpád

A versenyt két kategóriában (amatőr és versenyzői), hat korcsoportban, külön fiú és lány számokban rendezték meg. Közel száznegyven résztvevő között gyerekeink kiválóan szerepeltek. Kilenc bajnoki címet szereztek, és ehhez még öt dobogós helyet is kiharcoltak maguknak.

Ezzel a nagyszerű sikerrel elérték, hogy tizenhárman eljutottak az országos döntőre. Első helyen végzett Elter Dóra (Vasvári), Hegedűs Luca (Rácalmás), Pásti Anna (Vasvári), Németh Noémi (Széchenyi), Jilg András (Petőfi), Pásti Áron (Móricz), Losonczi Marcell (Széchenyi), Hegedűs Dominik (Rácalmás), Ambrus Bence (Pannon). Második helyen végzettek: Lukács Anna (Széchenyi), Pásti Zsombor (Arany), Ocztos Dominik (Széchenyi). Harmadik helyen végzett: Vidák Boglárka (Petőfi), Kiss Gergő (Széchenyi).

A Széchenyi iskola felsős fiúcsapata a diákolimpia első helyén végzett (Kiss Gergő, Ocztos Dominik, Kratzmajer Ákos, Szmodics Levente, Losonczi Marcell) Fotó: Bástya Sakk SE

Az egyéni mellett a csapat diákolimpiát is a megyeszékhelyen rendezték meg. Ezúttal hat dunaújvárosi, valamint a rácalmási iskola csapatában szerepeltek a Bástya tanítványai.

A Vasvári iskola alsós leánycsapata minden mérkőzését megnyerte, és lett első (Elter Dóra, Köböl Kitti, Ádám Viktória Ada).

A felsős lányok, a Petőfi csapataként harmadik helyet szereztek meg a csapat diákolimpián (Lőkös Viktória, Gallai Hanna)

A Széchenyi iskola felsős fiúcsapata és a rácalmásiak izgalmas csatát vívtak, ahogy tavaly is tették. A széchenyisek csak fél ponttal, de megelőzték a rácalmásiakat, így bejutottak az országos döntőbe. (A rácalmásiakat Hegedűs Dominik és Hegedűs Luca segítette.) A Széchenyi csapata: Losonczi Marcell, Ocztos Dominik, Kratzmajer Ákos, Kiss Gergő, Szmodics Levente. A középiskolás lányoknál a széchenyisek a második helyen végeztek (Németh Noémi, Lukács Anna. Losonczi Lilla, Csóka Nikolett).

Az alsós fiúknál egy visszalépés miatt a Petőfi iskola csapatát gyorsan át kellett szervezni. A fiúkat az alsós Vidák Bogi segítette ki, így meglett a teljes létszám. Az izgalmak lassan elültek, és egy szép harmadik hely lett a jutalom. (Spitz Károly, Jilg András, Vidák Boglárka, Laskovits Zsolt).

A vasváris Elter Dóra (balról) első lett az egyéni diákolimpián

A tavalyi bajnok Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata tartalékosan, becsülettel végig küzdötte a versenyt, és az ötödik helyen végzett. (Gulácsi Donát, Süli Henrietta, Gurisatti Gergő, Szmodics Emese).

A Petőfi iskola felsős lányai csak kétfős csapattal indultak. Lőkös Viktória Nikolett és Gallai Hanna nagyszerű eredménye egy harmadik helyezés lett. A két lány minden elismerést megérdemel.

A Vasvári iskola alsós lánycsapata is aranyérmet szerzett (Köböl Kitti, Elster Dóra, Ádám Viktória)

A legjobb, legügyesebb sakkozó fiúk, lányok a székesfehérvári megyei után folytatják a komoly játékot az országos döntőben, amit majd Szombathelyen rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!