Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség

2019.11.07. 18:54

Megválasztották a WADA új elnökét

A 35 éves egykori atléta jelenleg Lengyelország sport- és turisztikai minisztereként dolgozik.

A lengyel Witold Banka személyében január 1-től új elnöke lesz az idén 20 éves Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA).

A 35 éves egykori atléta jelenleg Lengyelország sport- és turisztikai minisztereként dolgozik, és a szervezet negyedik elnöke lesz a kanadai Dick Pound (1999-2007), az ausztrál John Fahey (2008-2013) és a skót Craig Reedie (2014) után.

Banka indulását az Európa Tanács még februárban hagyta jóvá, a WADA irányító testülete hivatalosan csütörtökön, a katowicei antidopping-konferencia utolsó napján választotta meg a posztra. Ő volt az egyetlen jelölt.

„Mindannyian ugyanazért a célért, a sport megtisztításáért és az egyenlő küzdelem megteremtéséért dolgozunk” – jelentette ki a lengyel sportvezető, akit egyhangúlag választottak meg.

A WADA ülésén elfogadták az új Antidopping Kódexet is, amely 2021. január 1-től lép majd életbe. Ebben az egyik legfontosabb változás, hogy az új szabályozás szerint a teljesítményfokozó hatással nem bíró drogok – például marihuána, kokain – használatát sokkal enyhébben büntetik majd.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában