Sport

2013.07.21. 22:00

Vizes vb: a magyarok megszórták a brazilokat

Barcelona - Szombaton elkezdődött a vizes sportágak vb-je Spanyolországban, a tornán vasárnap este bemutatkozott a magyar női vízilabda-válogatott is, méghozzá a brazilok elleni fölényes sikerrel.

Gallai Péter

A világesemény nyitónapján rendezték meg az öt kilométeres nyílt vízi úszást, amelynek máris magyar indulói is voltak: a hölgyek között Olasz Anna a tizenkettedik helyen végzett, míg a férfiaknál Papp Márk a huszonnyolcadik helyen zárt.

Menczinger nem kímélte a brazil válogatottat és négy gólt lőtt nyitányként a világbajnokságon (Fotó: Vohlmann György)

Vasárnap pedig bemutatkoztak a pólós lányok is, Merész András szövetségi kapitány együttese nagy reményekkel vágott neki a világbajnokságnak, kezdésként a csoport leggyengébb ellenfelével, a brazilokkal melegíthetett be a csapat. Ennek ellenére nem vették félvállról a találkozót a mieink, mint a Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors kapusa, Kasó Orsolya elárulta, a válogatottól azt várja, hogy minden mérkőzésre ugyanúgy készüljön, legyen szó a brazilokról, vagy az olaszokról, tehát ne legyen súlyozás.

- Magamtól pedig azt várom, hogy jól védjek, de ezen felül a többiek támogatására is számítok, nagyon sokat készültünk, az összhanggal biztosan nem lesz baj. Szeretném, ha Barcelonában a dobogó legfelső fokára állhatnánk, vagyis a cél az aranyérem - tette hozzá a rajt előtt.

Nos, a válogatott az első feladatot simán kipipálta, esélyt sem hagyva verte meg szerény képességű, mégis lelkes riválisát. A vasárnapi meccsen Kasó mellett a másik két dunaújvárosi játékos, Menczinger Kata és Miskolczi Kitti is tevékeny szerepet vállalt a fölényes győzelemben, a sikeres nyitányban.

Magyarország- Brazília 20-6 (6-2, 3-0, 3-0, 8-4)

Magyarország: Bolonyai - Antal, Takács 1, Kisteleki D. 2, Szücs, Bujka 3, Illés 2, Keszthelyi 5. Csere: Kasó (kapus), Garda 1, Menczinger 4, Tóth I., Miskolczi 2. Szövetségi kapitány: Merész András.

Keszthelyi vezérletével az első negyedben rögvest jelezte a magyar együttes, hogy ellenfele ne is ábrándozzon a sikerről, vagy egyáltalán arról, hogy megszoríthatja a piros-fehér-zöld alakulatot, a rendkívül magabiztosnak mondható, 4-1-es kezdés után ugyan Maia emberelőnyből kettőre csökkentette a brazilok hátrányát, de a meccsen utoljára volt ilyen szoros az állás. A nyitónegyed végén még Menczinger büntetőből és akcióból is eredményes volt, a dunaújvárosi hölgy megkezdte a gólok termelését.

A második felvonásban a bírók biztosan megsajnálták a gyengébbet (a tudatalatti ilyenkor hatékonyan dolgozik), ugyanis hat magyar kiállítást ítéltek a nyolc perc alatt, igaz, ebből egyet sem tudtak értékesíteni a dél-amerikaiak. Ellenben a magyarok háromszor is mattolták Canetti kapust, akinek nem sok esélye volt a bravúros védéssorozatokra... A nagyszünet után sem változott a játék képe, legalábbis abban, hogy rendre emberhátrányban játszottak a lányok - a meccsen összesen húsz kisbüntetést kapott a magyar válogatott -, ennek ellenére a mieink szereztek újabb és újabb találatot. Merész András mindenkinek lehetőséget adott a meccsen, amelynek csak az volt a kérdése, mennyivel győz a magyar alakulat. Sikerült sokkal nyerni, jöhet a várhatóan nehezebb folytatás.

A magyar alakulat legközelebb kedden száll medencébe az olaszok ellen, az erőviszonyok alapján csoportdöntőnek is nevezhetjük ezt a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!