Sport

2017.06.20. 16:50

Megmenekült a Rácalmás - Nyolcadik lett az adonyi együttes

DUNAÚJVÁROS Elég rendhagyóan alakult a 2016/2017. évi Fejér megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Agárdi Termál csoportjának küzdelemsorozata.

Gróf András

A benevezett tizenhat csapatból ugyanis csak tizennégy fejezte be a bajnokságot. Az Iváncsa második számú együttese Iváncsa II-Beloiannisz néven kezdte a sorozatot, de technikailag a téli szünetben a Besnyő gárdája visszalépet, és egy fúziót követően a tavaszt már Besnyő-Iváncsa II elnevezésű csapat játszotta végig. A Nagylók gárdája azonban nem az átszervezések áldozata lett, hanem az utánpótlás-együttesek sorozatos ki nem állása miatt a szövetség kizárta a csapatot a sorozatból. Ezeknek az eseményeknek köszönheti a Rácalmás csapata, hogy nem végzett kieső helyen. Nem kezdték rosszul az őszi szezont, hiszen a végelszámolásnál elkönyvelt tizenkét pontjukból hetet az első hat fordulóban szereztek. A gyenge szereplés okai a tabellára nézve is azonnal szembetűnőek. A lőtt harminchárom gól a legkevesebb a mezőnyben. A kapott találatok számában is holtversenyben listavezető a gárda, hiszen kilencvenhárom gólt rajtuk kívül csak a Nagykarácsony kapott. A házi gólkirály Horváth Dániel lett, aki egymaga lőtte a szerzett találatok közel kétharmadát. Az elmúlt szezon tapasztalatai alapján a rácalmásiakra a nyáron ráfér egy alapos erősítés, hogy ne ismétlődjön meg az idei szezon.

A csíkos mezes Rácalmás jövőre is itt indulhat Fotó: Ady Géza

A rácalmásiakat csupán egyetlen pozícióval, de hétponttal előzte meg a Nagykarácsony gárdája, amely végig hullámzó teljesítményt nyújtott. Nagy gólkülönbségű vereségek, és remek sorozatok váltogatták egymást. Jellemző, hogy az utolsó körben 8-4-es vereséget könyvelhetett el, de az előtte lévő négy fordulóban tíz pontot gyűjtött. Az egész évben megszerzett öt győzelméből három erre az időszakra datálódik. A házi gólkirály Rabijász Dávid lett, aki az együttes negyvennégy lőtt góljából tizenkettőt vállalt magára.

A körzetünkhöz tartozó együttesek közül az adonyiak zártak a legelőkelőbb helyen a szezon végén. Harminchárom ponttal a nyolcadik helyen fejezték be a bajnoki sorozatot - megszerzett pontjaikat kilenc győzelemnek és hat döntetlennek köszönhetik. Az adonyiak viszont rapszodikusan szerepeltek. Bravúros győzelmek mellett bizony meglepő verségek is becsúsztak. Összességében azonban teljesítették az alapvető célkitűzésüket, hiszen végig a középmezőny tagjai voltak. Az ötvennégy szerzett góljuk jónak mondható. A házi gólkirály tizenöt találattal Szántó Patrik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!