Sport

2014.07.09. 16:05

Megkezdte a felkészülést a Dunaújvárosi Kohász női kézlabdacsapata

Dunaújváros - Szerdán délelőtt egészségi állapotfelméréssel és egy könnyed edzéssel elkezdődött a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának felkészülése.

Jankó Árpád

Délelőtt tíz órára minden kerettag, a régiek és az újak is megérkeztek, s természetesen a vidám trécselésben nem éppen a bajnoki küzdelmek adták a témát, sokkal inkább a nyári időtöltés, a szabadság ideje alatt szerzett élmények. Majd megérkezett Mátéfi Eszter, a csapat vezetőedzője is, és így nem volt akadálya annak, hogy megkezdődjék egy újabb hosszú felkészülési munka első felvonása az új bajnokságra, a nemzetközi kupaszereplésre (De jó ezt leírni!) Természetesen ezen a foglalkozáson már részt vettek az újonnan igazolt játékosok is. Hiányzó nem volt. Ők a következők: Kamper Olívia Vácról, Azari Fuzsina Fehérvárról, Takács Bianka Veszprémből, Nagy Éva kapus Siófokról és Triffa Ágnes kapus Vácról. Az igazoltak között ismét találhattunk egy veszprémi kézilabdázót. Takács Bianka beálló a Bakony fővárosából érkezett.

- Hosszu, Vig, Palotás játékostársaim voltak Veszprémben. Nem véletlen, hogy Vig Vivien és Hosszu Boglárka visszatértek Dunaújvárosba. Ez sokat mond nekem. Ők is sokat meséltek a Kohászról. Tőlük is tudom, hogy a Dunaújvárosi Kohász csapata nagyon küzdő, harcos együttes, és a játékban, azon kívül is remek a közösségi szellem, nagyon családias a hangulat. Dehát játszottam is már Ferlingék ellen, és nagyon jól ismerem a Kohász játékerejét, mentalitását. Egyszóval van bennem most érthető feszültség, izgalom, de nagyon jó érzésekkel és elszántan, érkeztem ide. Azon leszek, hogy hasznára legyek játékommal a Kohásznak.

Igazoltan hiányzott a keretből Kemény Dóra és Ferenczy Fruzsina, akik a svédországi torna után a magyar ifjúsági válogatott tagjaként folytatják a felkészülést ezúttal az U18-as világbajnokságra, amely július 20-tól augusztus 3-ig lesz Macedóniában. A játékosmozgással kapcsolatos hír, hogy Takács Fruzsina Kecskemétre igazolt az NB I B-s bajnokságba, ahol a nem is olyan távoli jövőben cél az első osztályba való feljutás.

Kamper Olívia (Ady Géza)

Az edzés előtt a Kohász kézilabdázói elektromágneses terepmérésen vettek részt, amelyet dr. Dóczy Éva végzett el. Ezt követte a vezetőedzői köszöntés, eligazítás, az első megmozgatás és játék.

Mátéfi Eszter, a Kohász vezetőedzője tehát a két ifista válogatotton kívül először találkozott a kerettel, és természetesen már elkészült a teljes júliusi program is.

- Ma és holnap futás a feladat, a jövő héttől pedig napi két edzésen gyakorolunk. Július 14-én pedig a sajtó munkatársain keresztül szeretnénk bemutatni a dunaújvárosi szurkolóknak a hozzánk került új játékosokat, és természetesen a csapattal kapcsolatos tervek, elképzelések is napirendre kerülnek. Eddig is, most is részt vesznek a találkozón az egyesület vezetői, és tájékoztatót tartanak a csapat előtt álló feladatokról, az Akadémia munkájáról. Július 24-ére tervezünk egy edzőmérkőzést a Vác ellen. Ez Dunaújvárosban lesz délután három órakor. Ezt követően három nappal Dániába, Viborgba utazunk. Ott egy hetet töltünk edzőtáborban, és két mérkőzést is játszunk. Augusztus 3-án érkezünk haza, és folytatjuk itthon a munkát. Mint ismeretes, a bajnokság szeptember 3-án kezdődik. Friss hír még a házunk tájáról, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség nem engedte a junior csapatunk indulását az NB I B osztályban, mivel ott több csapat is aspirál a helyekre. Így a fiataljaink a másodosztályú bajnokságban fognak szerepelni továbbra is - adta első nyilatkozatát az elmúlt bajnokság után Mátéfi Eszter.

Amit még többek között tudni kell: az edzői kar feladatköre megváltozott. A Kohász junior csapatának szakvezetői feladatát Rapatyi Tamás látja el. Az ifjúsági együttes edzője Takács Józsefné lesz, míg a két serdülő együttesnek szakvezetője pedig Meggyes Rita. Természetesen az utánpótlás-nevelésben majd mások is kaphatnak feladatokat.

 

 

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!