Sport

2016.11.23. 21:00

Megint nagy csatában - A szerdai bajnoki meccsen legyőzték a BVSC-t

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói szerdán este a BVSC otthonában játszottak bajnoki rangadót. Mint mostanában mindig, ezúttal is kiélezett találkozón dőlt el a győzelem - tegnap a dunaújvárosiak javára.

Gallai Péter

Szombaton a BVSC gárdája megsiratta Mihók Attila tanítványait, miután a Dunaújvárosban rendezett Magyar Kupa elődöntőben 10-10 után büntetőkkel nyertek a DUE-Maarsk ellen. Tegnap máris lehetett némi vigasztalást nyerni a bajnoki rangadón.

BVSC - DUE-Maarsk 9-10 (1-5, 3-1, 1-2, 4-2)

BVSC-Zugló Diapolo: Doroszlai - Farkas, Kisteleki D. 1, Takács, Leimeter 4, Kele, Gyöngyössy. Csere: Bolonyai (kapus), Besszer, Pócsi, Koncz 2, Tamás, Varga, Máté 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

DUE-Maarsk Graphics: Kasó - Szilágyi 4, Menczinger 1, Gurisatti 1, Horváth, Somhegyi 1, Vályi F. 1. Csere: Kiss (kapus), Brezovszki, Slagter, Garda 1, Ziegler 1, Vályi V., Mchunu. Vezetőedző: Mihók Attila.

Horváth Brigittáék az alapszakasz második körében eddig mind a négy találkozójukat megnyerték Fotó: Ady Géza

Kiválóan kezdett a vendég együttes, többek között Szilágyi Dorottya gólerős játékának köszönhetően. Persze a hazaiak ezúttal sem adták könnyen a bőrüket, így 7-4-es dunaújvárosi vezetés után felzárkóztak egy találatra (9-8) Takácsék, ám szerencsére egyenlíteni nem tudtak. Ekkor megint villant Szilágyi, öt perccel a lefújás előtt megint kettővel vezettek a mieink. A végjátékban a BVSC mindent megtett az egyenlítésért, ám ami a bajnoki alapszakaszban és a kupában sikerült, az most nem.

Ezzel a meccsel befejeződtek idénre a bajnoki feladatok a lányok számára, ám a jövő héten még egy óriási erőpróba vár a DUE-Maarsk csapatára. Mégpedig a dunaújvárosi Euroliga csoportselejtező. Az ellenfelek között a változatosság kedvéért ott lesz a BVSC is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!