Sport

2010.05.18. 02:29

Meggyőző siker

Pálhalma - Huszonhat fordulóban huszonkét győzelem, két döntetlen, két vereség, és bajnoki elsőség a Pálhalma labdarúgóinak mérlege a Fejér megyei első osztályban.

Gróf András

- Teljesítettük a célkitűzést, annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban több probláma is volt a csapat körül. A klub vállalja az NB III-as dulást. A meglévő értékek megtartása mellett, egy-két új labdarúgóval szeretnénk erősíteni. Most már nyugodtan készülhetünk a jövőre. A bajnokság őszi szezonjában tulajdonképpen minden sikerült a csapatnak. Tavasszal viszont a tizenkét pont előny mellett külső tényezőkkel is meg kellett küzdenünk. Persze volt egy-egy mérkőzés, amelyre nem volt teljesen ráhangolódva a gárda. Időben sikerült azonban helyre tenni a kételkedőket. Az egész évet tekintve meggyőző volt csapatunk teljesítménye. Nem volt ezt egyszerű elérni, hiszen mindenki munka mellett futballozik. Ráadásul az utóbbi időszakban sorozatban heti két tétmérkőzést játszottunk. A további bajnoki meccseken is nyerni szeretnénk, hogy gömbölyű legyen a történet.

A csapatkapitány Sztanó Miklós rutinosan irányította a védelmet a szezon eddigi mérkőzésein.

- Természetesen minden osztályban öröm bajnoki címet szerezni. Látva a többi csapat játékerejét, a mi keretünkkel szinte kötelező volt a siker. Szerettünk volna százszázalékosan bajnokságot nyerni, de ez nem egyszerű feladat. Nyernünk kell a következő találkozókon, hiszen idén szeretnénk elérni a száz rúgott gólt. Kihívást jelent a Sport1 Kupa megnyerése is. A jövő évi játékomról még korai beszélni. Már érzem, hogy közeledik játékospályafutásom vége, de még nyitva hagytam ezt a kérdést.

A csapat másik középső védője, Salamon Miklós tíz évvel ezelőtt a PNB-ben nyert bajnoki címet.

- A kettőt nem lehet összehasonlítani, de a mostani sikernek is nagyon örülök. Tulajdonképpen papírforma eredmény született. Tavasszal volt egy időszak, amikor elkönyvelte a csapat, hogy már megnyerte a bajnokságot. A baracsi döntetlen és a Bicske elleni hazai vereség lóg ki a sorból. Csákváron a félidőben még vezettünk, de utána érdekes változás történt a bírói felfogásban. Fizikálisan semmilyen problémám nincs, ezért mindenképpen szeretném még folytatni a játékot az NB III-ban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!