Sport

2016.02.28. 17:53

Megérdemelten jutott tovább a jobb csapatmunkát nyújtó Kohász

Háromgólos hátrányból kezdődött a visszavágó, öttel nyertünk, összesítésben 48-46-tal jutottunk a legjobb négy együttes közé. Jöhet Dánia, és a Randers!

Szóládi Zoltán

DKKA - Asztrahanyocska 25-20 (12-9)

Dunaújváros Sportcsarnok, 900 néző

DKKA: Oguntoye - Klujber 2, Kovács A. 5, Szalai 2, Bulath 3, Triscsuk 8/3, Vincze 2. Csere: Hajtai, Azari 1, Takács D. 2, Ferenczy, Horváth B.. Vezetőedző: Zdravko Zovko

Asztrahanyocska: Trusova - Vjahirjeva 3, Y. Zsilinszkajte 2, Gorsenyina 3, V. Zsilinszkajte 1, Smirnova 1, Kozsokar 1. Csere: Kalinyina (kapus), Sziszenova 3, Postnova 3, Szabirova 1, Szukanova, Vidrina 1, Taraszova, Jezsikava 1, Sznopova. Vezetőedző: Jevgenyij Trefilov

A következő támadásból aztán a szenzációs formában játszó Triscsuk Krisztina betalált, és ezzel átvettük a vezetést, amelyet már nem is adtunk ki a kezünkből. Előbb Triscsuk, majd Kovács Anna vitte a hátán a csapatot, s a végére Bulath Anita játéka is feljavult, pontossá vált. Ugyanakkor a védekezésben rendre sikerült visszaérni, és összezárni az orosz tankalkatú lányok előtt, felvállalva a kemény ütközéseket. Triscsukot a 20. percben, 7-5-nél, egy ütközést követően le is vitték a pályáról és fején tapasszal tért vissza - a második félidőben. A kapuban pedig Oguntoye Viktória szinte megbabonázta az oroszokat, akik se átlövésből, se hétmétresből, se betörések után nem tudtak neki gólt lőni. Olyannyira nem, hogy a második félidőben 13! percen keresztül bevehetetlennek bizonyult a Kohász kapuja. Ám, a küzdelem továbbra sem lankadt. Trefilov mester idegességével egyenes arányban nőtt a Kohász fölénye és egyben előnye is. Az 51. percben már 21-15-re vezettek lányaink, és egy-két könnyelműen eladott labda után még szükség volt időkérésre, de ekkor már izzott a csarnok. Az oroszok még indítottak egy nagy hajrát, de csak faragni tudtak a különbségen. Igaz, ehhez kellett Oguntoye is, aki parádés teljesítményével a mezőny legjobbjának bizonyult. Az 59. percben 24-19-nél támadott az ellenfél és betalált. Nagy szükség volt a higgadtságra, és a nyugodt kezekre, amelyek nem is remegtek meg. Sikerült kivédekezni az orosz akciót, majd megtartani a labdát, s Triscsuk egyfajta zárszóként még egy hetest is lőhetett, de ekkor már mindenki tudta: sikerült! Legyőzzük az oroszokat és végre a mi csapatunk jut tovább egy ellenük vívott párharc végén!

Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője is megkönnyebbülten sóhajtott fel, mondván: „Megtört az átok, megbirkóztunk az orosz fóbiánkkal és legyőztük azt! Most már minden lehetséges, megyünk Dániába!

S valóban, a Kohász az EHF Kupa legjobb négy csapata közé került, s a dán Randers vár a lányokra az elődöntőben.

Így látták ők - belülről

Zdravko Zovko: - A szív diadala volt a mai győzelmünk. A lányok hatalmas szívvel játszottak, ami egy nagyon jó védekezéssel párosult. Ezt csak teljessé tette egy kiváló kapusteljesítmény. Nagy erényünk volt, hogy egyetlen percre sem adtuk fel, végig teljes erőbedobással harcoltunk.

Triscsuk Krisztina: - Végig extázisban játszottam, fel sem fogtam, hogy mi és hol fáj. Amíg két lábon tudok állni, addig küzdök, harcolok, megyek előre. Most sem történt másként. A mérkőzésen végig csapatként küzdöttünk, nem volt egyénieskedés, nem számított, ki dob több gólt. Az utolsó pillanatban bátran álltam a heteshez, mert jól ismerem az orosz kapusiskolát..

Oguntoye Viktória: - Tipikus kupameccset játszottunk. A csapattal és külön is készültem az orosz lövőkre. Vasárnap egész délután videóztam. Mára összeszedtük magunkat, és a lányok nagy erénye volt, hogy kiválóan védekeztek előttem, remekül zárt a védelmünk. Ezt köszönöm nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!