Sport

2017.03.30. 18:05

Meg szeretnék állítani a sikertelen sorozatot

Dunaújváros - Az NB III Közép csoportjának huszonötödik fordulójában szombaton 18 órakor a bajnoki tabella tizenkettedik helyén álló Dunaharaszti MTK együttesét fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az elmúlt időszakban nem igazán úgy alakultak az eredmények, ahogy a csapat szimpatizánsa eltervezték. A zsinórban elszenvedett három vereség után kialakult hangulatról Dobos Barna vezetőedző beszélt.

- A bajnokság kezdetén a biztos bent maradást céloztuk meg. A kiváló őszi szereplésünket követően megnőttek az elvárások a csapattal szemben. Télen a lehetőségeinkhez mérten próbáltuk megerősíteni a keretünket. El kell ismernem, az újak beépítése eddig nem igazán sikerült. Az is igaz, hogy különböző okok miatt nem a legjobb fizikai állapotban érkeztek hozzánk, így idő kell az optimális állapot eléréséhez. Az őszhöz viszonyítva a támadójátékunk nem javult, és a stabilan működő védelmünk is sokat bizonytalankodik. Az elmúlt héten nem sok gólszerzési lehetőségünk volt. Igaz, az elmúlt félévi teljesítményünkkel szereztünk egy bizonyos respektet. A Pénzügyőr teljesen beállt védekezni, aminek nem találtuk az ellenszerét. A hajrában egy sarokrúgást követően hátrányba kerültünk, majd egy egyéni hiba tizenegyest jelentett. Szeretnénk megoldani a problémáinkat, keressük a legmegfelelőbb harcmodort, amivel eredményesek lehetünk. Ezeket a játékrendszereket azonban sokat kell gyakorolni. A Dunaharaszti ellen sárga lapok miatt biztosan hiányzik majd Dorogi Renátó, de kérdéses a húzódással bajlódó Ablonczy Gerjén szerepelése is. Reméljük, hogy a legutóbbi itthoni vereségünk csak kisiklás volt, és folytatjuk az eddig rendkívül eredményesnek mondható hazai szereplésünket.

Szepessy Róbert, Dobos Barna vezetőedző és Dobos Áron a sajtótájékoztatón Fotó: Ady Géza

A télen érkezett támadó, Szepessy Róbert természetesen jobb tavaszi szezonban reménykedett.

- Kissé keserű a szám íze. Az első meccsen góllal mutatkoztam be, de Pakson kiállítottak. Természetesen én is elsősorban gólokat várok magamtól, hiszen ezért igazoltak a csapathoz. Bízom benne, hogy egymást segítve hamarosan sokkal jobbak leszünk.

A fiatal támadó, Dobos Áron is nehezen viseli a sorozatos kudarcokat.

- A három legutóbbi vereség természetesen senkinek sem esett jól. Sokat kell javulnunk, és mindenképpen nyernünk kell szombaton a Dunaharaszti ellen.

A 25. forduló további mérkőzései: Dabas-Gyón FC - Méhkeréki SE, Szigetszentmiklós - Hódmezővásárhelyi FC, Komlói Bányász - FC Dabas, Budafoki MTE - Mórahalom VSE, Ferencvárosi TC II - Pénzügyőr SE, Szentlőrinc SE - Pécsi MFC, Várfürdő-Gyulai Termál FC - Békéscsaba II, Szekszárdi UFC - Paksi FC II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!