tokió 2020

2019.11.14. 08:40

Még mindig vannak kérdések az olimpiai maraton körül

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a hagyományoknak megfelelően az utolsó napon rendezné meg a férfi maratonfutást a jövő nyári tokiói olimpián, annak ellenére, hogy a versenynek Szapporó ad majd otthont.

John Coates, a szervezet koordinációs bizottságának elnöke szerdán úgy fogalmazott, ha kell, a verseny után különgépekkel szállítják a sportolókat a záróünnepségre, ahol sor kerül majd a dobogósok köszöntésére. A tervek szerint a női maratonfutás érmesei is ekkor kapnák meg díjaikat.

A sportvezető ezzel reagált Mori Josirónak, a játékok szervezőbizottsága elnökének szavaira, aki a múlt héten azt mondta: a megváltozott helyszín miatt vélhetően a tervezettnél korábban kell majd megrendezni a versenyszámot. Coates ugyanakkor hozzátette, még nincs végső döntés a pontos dátumról.

A NOB és a szervezőbizottság november elején jelentette be, hogy a Tokióban várható nagy meleg miatt a jóval északabbra fekvő Szapporóban rendezik meg a maratonfutást és a gyaloglószámokat a július 24. és augusztus 9. közötti tokiói olimpián.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában