Sport

2013.04.01. 19:53

Marosi Kata a kisfiúért is játszik

A WTA női tenisz premier torna újabb állomása, a Family Circle Cup az a verseny, ahol Marosi Katalin és horvát párja, Darija Jurak rajthoz áll.

Matók János

Kata az egyéniben is próbálkozott.

A 795 707 dollár összdíjazású amerikai tenisztorna a Marosi Katalin, Darija Jurak kettős újabb állomása, ahol szerencsét próbálnak a párosban. Fortuna ezúttal sem állt melléjük: a fehérvári teniszező és horvát sporttársa a viadal második helyén kiemelt amerikai Raquel Kops-Jones, Abigail Spears duó ellen kezd az első fordulóban. Előtte egy nemes cél érdekében, Marosi nevezett az egyéni küzdelmekre is, ahol a selejtezőben a kanadai Eugenie Bouchardtól 7-5, 6-2-re kikapott.

 

A fehérvári teniszező, Marosi Kata szívén viseli Csongor helyzetét



Hogy miről is van szó, arról Kata az alábbiakat mondta: "Közvetlen ismeretségi körünkben van egy halmozottan hátrányos helyzetű kisfiú, Csongor, aki hallás, látás és mozgáskorlátozott. Az egyetlen remény számára a jobb élethez az őssejt beültetés. A műtétet Bécsben végeznék, de a család anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé. Egy fehérvári alapítvány átvállalta a műtét költségeinek egy jelentős részét, de a műtétre és az azt követő rehabilitációra még nincs meg a teljes összeg. Arra kérlek titeket, hogy lehetőségeitekhez mérten segítsetek Csongor felépüléséhez. Én az egyéni pénzdíjamat ajánlom fel a kisfiúnak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!