Tenisz

2018.01.26. 20:55

Már nagyon érett a siker Babosnak a Fed Kupa-kapitány szerint

Juhász Gábor Fed Kupa-kapitány szerint már nagyon érett a siker Babos Tímeának, aki a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét.

Melbourne, 2018. január 26. Babos Tímea ünnepel, miután a francia Kristina Mladenoviccsal 6:4, 6:3 arányban legyõzék a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz kettõst az ausztrál nyílt teniszbajnokság nõi párosának döntõjében Melbourne-ben 2018. január 26-án. (MTI/EPA/Lukas Coch)

A szakember pénteken az M1 csatornán hangsúlyozta, számított a női páros versenyben aratott győzelemre az olimpiai és világbajnok orosz Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina kettős ellen, hiszen a 2014-es wimbledoni döntőben ugyanebben a felállásban játszottak együtt Babosék.

„Korábban hosszú évekig alkottak párost, már juniorkoruk óta nagyon jó barátnők, rengeteget játszottak együtt” – mondta, hozzátéve, a riói olimpia előtt a franciák döntése következtében ment szét a duó.

„Timi rettentő fiatal még, 1993-as születésű, de már hihetetlen rutinnal rendelkezik. Egy csepp izgalmat nem láttam rajta, igaz, hogy a második szett kicsit görcsösebb volt – idézte fel a 6:4, 6:3-ra megnyert pénteki finálét Juhász Gábor. – Tipikus női meccs volt, elég nehezen nyerte meg mindenki a saját adogatását, de hála Istennek ők gyürkőztek meg jobban ezzel a feszültséggel. Timi nyugalma utcahosszal előtte járt a másik három lánynak, ő volt itt az igazi vezéregyéniség.”

Hozzáfűzte, teniszben a páros teljesen más, mint az egyéni, ám a párosban és vegyes párosban elért sikerek az egyéni mérkőzésekre is önbizalmat adnak.

A 24 éves Babos az első magyar teniszező, aki döntőt játszhatott a felnőttek között az Australian Openen. Három és fél éve Mladenovic, 2016-ban pedig a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben Babos az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban volt döntős, szintén a londoni Grand Slam-versenyen.

A tavaly a cseh Andrea Hlavackovával WTA-világbajnok Babos az indiai Rohan Bopannával az oldalán vegyes párosban is fináléba jutott.

„Nagyon bízom benne, hogy menni fog neki, és hihetetlen töltettel rendelkezik a mai győzelem után” – fogalmazott, hozzátéve, Babos és Bopanna nem alkotnak összeszokott párost, ám jól kiegészítik egymást a párosra koncentráló 37 esztendős indiai teniszezővel.

A vasárnapi döntőt magyar idő szerint reggel 6-tól rendezik, Babosék a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát kettőssel találkoznak.

„Az ellenfélnél egyéniben sem a fiú, sem a lány nem jeleskedik, párosban viszont ott vannak az elején” – mondta. Hozzátette, Pavic balkezes szervái ellen nem lesz egyszerű játszani, de úgy gondolja, Babosék megoldják a feladatot.

Babos Tímea tornagyőzelmei párosban

2012 Birmingham (partner: Hszie Szu-vej, tajvani)

2013 Bogota (Mandy Minella, luxemburgi)

2013 Monterrey (Date-Krumm Kimiko, japán)

2013 Marrákes (Mandy Minella)

2013 Szucsou (Michaella Krajicek, holland)

2013 Taskent (Jaroszlava Svedova, kazah)

2014 Sydney (Lucie Safarova, cseh)

2014 Kuala Lumpur (Hao Csing-csan, tajvani)

2015 Dubaj (Kristina Mladenovic, francia)

2015 Marrákes (Kristina Mladenovic)

2015 Róma (Kristina Mladenovic)

2017 Sydney (Anasztaszija Pavljucsenkova)

2018 Australian Open (Kristina Mladenovic)

Borítóképünkön Babos Tímea ünnepel a női párosban aratott győzelme után. Forrás: MTI / EPA / Lukas Coch

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!