Sport

2010.05.18. 02:27

Már harmadik éve az országos döntőben

Baracs - Újabb szép sporteredménynek örülhet a baracsi általános iskola. A közelmúltban három versenyen is szerepeltek a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tornászai.

Jankó Árpád

A szakma által is tiszteletet parancsoló baracsi sikersorozat révén a baracsiak meghívást kaptak Veszprémbe, a Boten Kupára. Itt a baracsi tornászok szintén nagyon erős mezőnyben versenyezhettek. Tizenkét B kategóriás csapat volt az ellenfelük. Az országos döntős széchenyis együttes Miskovicz Kittivel kiegészülve az idei év legjobb teljesítményével, az előkelő negyedik helyen végzett. Minimális különbséggel maradtak le a baracsiak a dobogóról. Külön öröm, hogy a szerenkénti csapatversenyben gerendán a dobogó második fokára szólították a széchenyis gárdát. A szerenkénti döntőben pedig Inger Kamilla és Rónás Noémi révén második helyezést értek el a lányok gerendán és talajon. Végül a versenyt a veszprémiek nyerték.

Otthon a Széchenyi Kupa keretében búcsúztatták el az iskola öt nyolcadikos tornászát, akik sok szép sikert értek el az iskola színeiben a diákolimpia versenysorozataiban. Fehérvári Nikoletta, Murányi Mercedesz, Bór Lívia, Sutyera Nóra, Hír Viktória sokat tett azért, hogy a baracsi iskola nevét egyre többen megismerjék a magyar diáksportban. Tömöri Réka, Rónás Noémi, Fehérvári Alexa és Hír Viktória győzött a Széchenyi Kupán. Csapatban a hazaiak nyertek, megelőzve a Kalocsa és a Velence gárdáját.

A széchenyisek még a tanév befejezése előtt az utolsó viadalra, a fehérvári atlétikai megyei döntőre készülnek. Négypróbában (60 m, 600 m futás, kislabdahajítás, távolugrás) indulnak egyéniben és csapatban. Hatszáz méteren esély is van az országos döntőbe való bejutásra. Szombathelyen, Veszprémben és otthon tornásztak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!