Sport

2016.03.01. 21:09

Már hangolnak a legendák

Dunaújváros –Az idény talán legfontosabb mérkőzését pénteken este rendezik a helyi hokipalotában. Régi csibészek...

Szabó Szabolcs

–Adjak kölcsön egy-két kupát? –tette fel a humorba ágyazott intrikus kérdést a péntekre rendelt jubileumi gálameccs egyik főszereplő játékosa Berényi Norbert, a Ferencváros jégkorongsportjának méltán elismert klasszisa, Hudák Gábor felé fordulva. Az FTC ikon már a keddi sajtótájékoztatón reagált Berényi bemondására: reméli, hogy kerek két évtized után végre visszavághatnak majd a még ma is fájó fiaskóért, másrészt azt sem szabad elfelejteni, hogy az újvárosi nagy generáció 1996-ban egy kisebbfajta rendszerváltást vitt véghez a magyar jégen. Letaszítva a válogatottak sorát felvonultató, a hazai bajnoki címet öt éven át bitorló Ferencvárost. 1996. március 5-én megszerezte első magyar csapatbajnoki címét Dunaújváros sportja.

Mindez méltán nevezhető mérföldkőnek a helyi sportéletben, sőt, am agyar jégkorongsport történetében is. Agárdy Csaba,lapunk rovatvezetője, egyben a legendás csapat krónikása ötletének nyomán már tavaly ősszel elkezdődtek a gálameccs előkészületei. A Dunaferr Sportegyesület részéről Mátyás Gábor a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, egy igazi családi jégkorong fiesztával szeretnék meglepni a csapat és az egyesület iránt mindig is hűséges szurkolókat. A valóban terjedelmes és díjmentesen látogatható gálaprogram pénteken délután egy kis hely- és hokitörténeti fotókiállítással indul a jégpályán. A tárlat nyitány után már az ifjúságé a főszerep a jégen, az 1996-os döntő újrajátszása pedig 18 órakor kezdődik a helyi hokipalotában. A két csapat legendás játékosai már nagyon készülnek a különleges derbire!

„Csak ritkán járjon  a mentő...”–vetette fel a kedd esti sajtótájékoztatón részben a házigazdaszerepében is megszólaló Mátyás Gábor sportegyesületi elnök, aki leginkább arra kívánt utalni, hogy a már korszakosnak mondható Újváros –Fradi párharc annak minden szépségével és olykor véres küzdelmével a jégen is megmutatkozott. A Ferencváros szintén legendás hokicsapatát képviselő Horváth Csaba és Hudák Gábor páros minderre úgy reagált, szeretnének végre visszavágni a szemtelen újvárosi csikócsapatnak... A felek nem titkolták, azon túl, hogy egy remek és emlékezetes párviadalra emlékeznek majd pénteken,nem kérdés, mindkét fél számára fontos, hogy győztesként korcsolyázhasson le a jégről. Lássuk hát a küzdő feleket. A helyi legendákat képviselő Berényi Norbert lapunk kérdésre elmondta, tizenkilenc hokist sikerült elérniük, zömük jégre is lép pénteken. A csapatot a kispadon pedig például olyan nagyságok segítik majd, mint például Ancsin János vagy Vargyas László.

A helyi hokifanatikusoknak jeleznénk, olyan nagymenők húznak többek között újra klasszikus Dunaferr szerelést, mint Tőkési Lajos, Szélig Viktor,Ladányi Balázs, Holló Öcsi,vagy Erdősi Péter. Mint Hudák Gábor elmondta, a Fradi is komoly erőkkel készül,sőt némi fiatalítást is bevállalt, hiszen egy generáció választotta el az akkori újvárosi csikócsapatot, a már rutinos fradistáktól. Ennek szellemében a zöldek kapuját mindenidők egyik legjobb magyar hálóőre, Szuper Levente védi majd a masszív újvárosi rohamoktól, míg a jégen ott lesz a Dunaújvárosban dalba is foglalt Pindák, Dobos, Hoffmann trió is. A szervezők részéről elhangzott, szeretnék ismét megtölteni a helyi jégkorongcsarnokot és igazi hokis napot kínálni a kilátogatónak. Ennek szellemében a belépés díjmentes lesz a pénteki gálamérkőzésre, sőt, az első ötszáz nézőt egy pohár sörre is meginvitálják a szervezők. Zárásként pár szó a csapatok felkészüléséről. A Fradi ősmagja már hónapok óta heti két-három edzéssel készül a nagy derbire, míg a több földrészről hazaérkező Dunaferr csapat is megkezdte már az alapozó munkát. Abban biztos lehet minden magyar jégkorong szurkoló, hogy ezek az úriemberek nem felejtettek el játszani, mindezt bizonyítják majd pénteken este is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!