Sport

2017.02.08. 17:45

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia: Már előre is terveznek

Dunaújváros - Hat játékos hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesénél, míg Zdravko Zovko mentorként segíti a jövőben György László vezetőedző munkáját.

Jankó Árpád

A női kézilabdacsapat mestere ezután mentorként, szaktanácsadóként dolgozik majd a csapatnál, s a vezetőedző pedig György László lesz. A csapat a szombati hazai (18 óra) Mosonmagyaróvár elleni bajnoki mérkőzésre készül. Az ifjúsági és a junior mérkőzést is lejátsszák.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése nagy erőkkel dolgozott és dolgozik jelenleg is azon, hogy kialakítsa felnőtt csapatunk játékoskeretét a 2017/2018-as bajnoki szezonra. A tárgyalások első köre sikerrel lezárult a közelmúltban, ezért örömmel jelenthetjük be, hogy felnőtt csapatunk több kulcsjátékosa is meghosszabbította idény végén lejáró szerződését akadémiánkkal.

További kettő évig a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosa marad Kovács Anna, Oguntoye Viktória, Szalai Babett, Nick Viktória, Molnár Beatrix, valamint Grosch Vivien is, s mivel Cifra Anita, Kudor Kitti, Karnik Szabina, Klujber Katrin, Hornyák Bernadett és Gindeli Panna is élő szerződéssel rendelkezik a következő bajnoki szezonra, így kijelenthetjük, hogy a kitűzött célt, a jelenlegi csapat magjának együtt tartását elérte a DKKA vezetése.

Továbbra is a Zdravko Zovko (mentor) - György László (vezetőedző) felel a csapat  munkájáért
Fotó: Zsedrovits Enikő

- A további nevekkel még egy kicsit várni kell, hiszen a tárgyalások részben folynak, az érkezők névsorát pedig a bajnokság ezen szakaszában még amúgy sem szoktuk nyilvánosságra hozni - adott további tájékoztatást Szemenyei István ügyvezető

Mivel a 2017/2018-as szezonra tervezett játékoskeret nagyjából már kialakult, s csak néhány poszton érkeznek újak együttesünkbe, ezért csapatunk vezetése - Zdravko Zovko mesterrel egyeztetve - előre hozta azt a váltást, amely szerint György László lesz felnőtt együttesünk vezetőedzője, míg a kiváló horvát szakember tanácsadóként segíti őt az idei szezon hátralévő részében az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Ez egy tudatos, előre tervezett folyamat része, csapatunk vezetése úgy ítélte meg, azzal, hogy a játékoskeret magját sikerült együtt tartani, a szerződését szintén két évvel meghosszabbító György Lászlónak kell fokozatosan a saját taktikai elképzeléseihez igazítani a játékot.

-Természetesen más lett volna a helyzet, ha nagy jövés-menésre készülünk nyáron. Szerencsére ez nem így van, ami mutatja akadémiánk erejét. Szakmai stábunk kiváló emberekből áll, akik képesek előre tekinteni és fontos döntéseket meghozni. Nem mondtunk le az idei céljainkról, sőt, új lendületet szeretnénk adni a csapatnak, miközben hosszú távú terveinken is dolgozunk. Ehhez a magas színvonalú munkát továbbra is a György László - Zdravko Zovko vezette edzői team, és Radulovics Bojana szakmai igazgató biztosítják - indokolta röviden a váltást az ügyvezető.

A nyilvánosságra hozott változás tehát olyan döntés, amely minden bizonnyal pozitív hatást hoz tavasszal.

Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya február 20-21-ére összetartásra rendelte be a keretet. Ebbe ezúttal négy Kohász-játékost hívott meg. Kovács Annát (átlövő), Szalai Babettet (irányító), Oguntoye Viktóriát (kapus) és a tizenhét éves Klujber Katrint (jobbszélső). A BL-ben érdekeltek ezúttal hiányoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!