nagy hírverést jelentene

2019.06.05. 20:55

Magyarország pályázik a Fed Kupa döntőjének megrendezésére

A 2020 és 2022 közötti megrendezésre Varsó, Isztambul és Chicago is pályázott.

Az MTSZ honlapján Richter Attila főtitkár azt mondta: a Fed Kupa lebonyolítási rendszere éppen most alakul át, így a jövő évtől egy 12 csapatos döntőben vetélkednek majd a különböző válogatottak a végső győzelemért.

Ez a torna lesz a női tenisz egyik csúcseseménye, amelyet nézők tíz- és százmilliói követnek majd világszerte a közvetítéseken keresztül, tízezrek pedig a helyszínen. Ez nagyon nagy hírverést jelent a rendező városnak és a rendező ország teniszének is – tette hozzá.

Elmondta, miután tudomást szereztek a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF) arról, hogy helyszínt keresnek az első ilyen Fed Kupa-döntőnek, elkezdték az egyeztetéseket a kormányzattal, hogy megpályázhassák az eseményt.

„Miután meghívtak minket is a pályázó országok közé, a magyar kormány támogatásával benyújtottuk elképzelésünket az ITF-nek a szükséges garanciákkal, most pedig bizakodva várjuk az eredményt” – ismertette a főtitkár.

A sportvezető kiemelte, több hónapos előkészítő munka eredménye lett az a pályázati anyag, amelyről prezentációt tartottak hétfőn Párizsban az ITF illetékeseinek. A pályázati anyagnak nagyon pozitív visszhangja volt – tette hozzá.

A főtitkár megjegyezte, nagyon erős mezőnyben kellett helytállniuk, mivel több nagyváros, például Varsó, Isztambul és Chicago is pályázott a rendezésre.

Döntés a következő napokban várható.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában